Ελλάδα

Life Coaching Απάτη #ΝΟΤ! (της Life Coach Μαριλένας Κυρκιλή)

‘Life Coaching απάτη’ >> κάπου το είδα ως ‘φράση κλειδί’ στην αναζήτηση του Google! Και με αφορμή το θέμα της επικαιρότητας με τη φυλάκιση (;) του κυρίου Ξενάκη κάθομαι να γράψω το παρόν άρθρο αισθανόμενη αγανάκτηση, πίκρα, θυμό.
Τσουβάλιασμα > εξαγωγή ΒΙΑΣΤΙΚΩΝ και ΑΠΟΛΥΤΩΝ συμπερασμάτων ΤΟΥ ΑΕΡΑ > στοχοποίηση ομάδας ανθρώπων/επαγγελματιών/κοινοτήτων.
Πόσο άδικο για ανθρώπους που αγωνίζονται, μορφώνονται, ΕΠΙ-ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ, ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους γύρω τους και απώτερο σκοπό έχουν να ΒΟΗΘΟΥΝ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!
Πόσο εύκολα ακυρώνουμε/μηδενίζουμε/ματαιώνουμε/χλευάζουμε όλους όσοι ασχολούνται με το ίδιο επάγγελμα ή έχουν την ίδια ιδιότητα με έναν άνθρωπο που κάτι έκανε, κάτι είπε, κάτι αποκαλύφθηκε για αυτόν, που συνήθως δεν ξέρουμε κιόλας τι ισχύει κ τι όχι..
Όλοι οι δημοσιογράφοι είναι σκάρτοι, όλοι οι σταθμάρχες είναι βισματούχοι απόφοιτοι λυκείου, όλοι οι γιατροί λαδώνονται, όλοι οι lifeCOACHES (ΟΧΙ coach-ERS!) είναι απατεώνες..
Πέφτουμε σαν λυσσασμένα σκυλιά να ξεσκίσουμε τη σάρκα του ΗΔΗ λαβωμένου, και μαζί μ αυτόν να κατασπαράξουμε κι όλους τους ‘ομοίούς του’.
Μάλλον, είναι περασμένη στο dna μας η λύσσα για μαζική εξόντωση/διωγμό ανθρώπων, που για διάφορους λόγους η μάζα θέλει να τους περιθωριοποίησει έως αφανίσει. Γιατί ‘ενοχλούν’.
Απ’ ό,τι καταλαβαίνω λοιπόν, η αυτοβελτίωση ενοχλεί. Ενοχλεί αυτούς που τους είναι πιο εύκολο να κράξουν, παρά να κοιταχτούν στον καθρέφτη κ να αποφασίσουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι! Κράζουν, κρίνουν, προσβάλουν, κατακεραυνώνουν ως ειδήμονες, ενώ είναι αδαείς!
Έχω διαβάσει άρθρα όπου τσουβαλιάζονται όλοι κ όλα. Τα γράφουν άνθρωποι που ενώ δεν έχουν ιδέα, είναι σαν να συντάσσουν επιστημονική μελέτη.
Μιλάνε κ γράφουν αράδες για τσαρλατάνους, σχετίζουν το Coaching με άλλες εναλλακτικές θεραπείες (π.χ.ρέικι > καμία σχέση!), κ μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες, όπου ξεγελάστηκαν, και συμβουλεύουν τον κόσμο να μην εμπιστεύεται!
Το Coaching λοιπόν, ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΝΑΙ! Και μάλιστα σε πανεπιστήμια! Το ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ και μετά τη βασική μας εκπαίδευση ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΜΑΣΤΕ στην ειδικότητα με την οποία θέλουμε να ασχοληθούμε (γιατί υπάρχουν άπειρες).
Όπως με όλα τα άλλα επαγγέλματα, αναζητήστε Coaches ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ, με εμπειρία, μελετήσετε το site τους και το βιογραφικό τους, που θα πρέπει να είναι δημόσιο, δείτε αν ανήκουν σε κάποιον πιστοποιημένο φορέα, αν είναι νόμιμοι με έναρξη στην εφορία, και προσεκτικά κάντε την επιλογή σας.

Να μιλήσω για τον εαυτό μου:

✓είμαι κάτοχος πτυχίου BSc και μεταπτυχιακού MSc με αναγνώριση ΣΑΕΠ
✓είμαι Senior Professional Member του Hellenic Institute of Coaching (HIC)
✓έχω ολοκληρώσει το πρόγραμμα Coaching AC Accredited του ΕΚΠΑ, κ μέχρι σήμερα
✓έχω επιπλέον πιστοποιηθεί στα ακόλουθα: Life, Transformational, Solution Focused, Inspirational & Relationship Coaching. Επιπλέον
✓έχω ολοκληρώσει πρόγραμμα Ψυχοπαθολογίας κι έχω τις ακόλουθες συμπληρωματικές πιστοποιήσεις/επιμορφώσεις σε:
✓Συμβουλευτική Θεραπεία Ζεύγους & Οικογένειας (ΕΚΠΑ)
✓Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική (ΚΕΘΕΣΥ)
✓Ιατρική Ψυχολογία (ΕΚΠΑ), ενώ έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε
✓Επικοινωνία
✓Art Therapy, και
✓Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.
Οι σπουδές μου συγκεντρωτικά μετρούν πάνω από 10 χρόνια μελέτης και έρευνας!
✓Έχω ολοκληρώσει την προσωπική μου ψυχοθεραπεία, και είμαι σε θέση να υποστηρίζω ανθρώπους που θέλουν να βελτιωθούν και να ενδυναμωθούν.
Την ανεξάρτητη εργασία μου την ξεκίνησα το 2016, ενώ επί 17 χρόνια (1999-2016)
✓εργαζόμουν σε διάφορες θέσεις ευθύνης και επαγγελματικούς χώρους (Τράπεζα, Ασφαλιστική, Μεσιτικά, στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών του 2004, ως PA to CΕO, Project Support Officer, Επιχειρηματικός Σύμβουλος και Σύμβουλος Affluent Πελατών Τραπέζης).
✓Είμαι μητέρα 2 παιδιών
✓έχω ζήσει σε επαρχία και εξωτερικό κι
✓έχω τη βιωματική, επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία να στηρίξω αυτό που τελικά επέλεξα να κάνω.
✓Συνεχώς ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΟΜΑΙ, εξελίσσομαι, και με ΣΕΒΑΣΜΟ υπηρετώ την επιστήμη μου και τους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμένα για υποστήριξη κ βοήθεια.

Ας σταματήσει επιτέλους η ανθρωποφαγία, το τσουβάλιασμα, η στοχοποίηση, κι αυτός ο σαδισμός να χαιρόμαστε με τον πόνο κ την Οδύσσεια του διπλανού μας.

Ο κύριος Ξενάκης απ’ ο,τι ξέρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ LIFE COACH, αλλά και να ήταν δε γίνεται να ταυτιζόμαστε όλοι με όλους! Ο καθένας έχει την προσωπική του πορεία/έργο/διαδρομή και θα πρέπει να παρατηρείται ως μονάδα, χωρίς προκατάληψη.
Ας προστατεύσουμε ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, λαμβάνοντας ο καθένας την προσωπική του ευθύνη. Είτε από τη μεριά του θεραπευτή/practitioner/coach, είτε από την πλευρά του θεραπευόμενου/coachee/πελάτη.
Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ  &
Ο Χ Ι  Ι Σ Ο Π Ε Δ Ω Μ Α
Ευχαριστώ!

Μαριλένα Κυρκιλή (MSc)

Certified Personal & Couple Coach

HIC Senior Professional Member

Συγγραφέας των ebooks: “Ξεκίνα Να Ακούς τον Εαυτό Σου” και “Αξίζει να Σώσω τον Γάμο μου;”

marilenakyrkili.com

 

 

Back to top button