Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΚόσμος

Newsletter από τον Σύλλογο Kωσταραζινών Νέας Υόρκης “Άγιος Δημήτριος”

Το πρώτο του newsletter δημιουργεί ο Σύλλογος Kωσταραζινών Νέας Υόρκης.
Μέσα από αυτή την επικοινωνία επιθυμεί να το καθιερώσει ώστε να γίνει ένα μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας για όλους όσους ζουν στην Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και γιατί όχι σε όλη την Αμερική και Καναδά.
Δράσεις
Ο Σύλλογός μας στις 14 Ιανουαρίου έκανε την πρώτη μετά Covid εκδήλωση και μάλιστα ήταν μια εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά.
Κάναμε το έθιμο του Σταυρού των Αδελφάτων που γίνεται στο Κωσταράζι από το 1761.
Ήταν πράγματι πάρα πολύ συγκινητικό για τους παλαιότερους που θυμήθηκαν όταν το έκαναν στο Κωσταράζι και για τους νεότερους που το είδαν και το έκαναν για πρώτη φορά. 32 οικογένειες πήραν ῾κομμάτι῾ και ο Σταυρός έπεσε στην οικογένεια του κυρίου Ζήση Γαλάνη που για φέτος θα είναι ο ῾Νούνος῾ της χρονιάς.
Επίσης την ίδια μέρα έγιναν και αρχαιρεσίες στο Σύλλογο και βγήκε καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το καινούριο Συμβούλιο το πλαισίωσαν πολλά καινούρια μέλη και αυτό είναι πολύ θετικό για το μέλλον του Συλλόγου.
Το Συμβούλιο αποτελείται από τους:
Αναστάση Καραγκούνης
Νίκος Νατσούλης
Αναστάσης Μανάρης
Δημήτρης Αντωνάκης
Χρήστος Καραγκούνης
Χρήστος Μπασούρης
Γιώργος Λάιος
Ναούμ Πασβάτης
Και φυσικά ο καινούριος ῾Νούνος῾ ο Ζήσης Γαλάνης.
Στην πρώτη συνεδρίαση που έκανε στις 2 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τη Ζωή Τζήκα και τον Τέλη Γαλάνη, οι οποίοι και δέχτηκαν να πλαισιώσουν το Συμβούλιο.
Επίσης έγινε η κλήρωση για το Football Pool που πρέπει να σημειώσουμε τα μέλη και οι φίλοι των Κωσταραζινών το στήριξαν αμέσως και εξαντλήθηκε σε διάστημα 4 ημερών.
 Προτάσεις
Αποφασίστηκε η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου μας να είναι το Μνημόσυνο για την καταστροφή του παλαιού Κωσταραζίου κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο από τους Γερμανούς.
Το μνημόσυνο θα γίνει τον Απρίλιο που έγινε και η καταστροφή του χωριού και ονομάστηκε και επίσημα από το ελληνικό κράτος Μαρτυρικό χωριό το Μάιο τους 2017.
Πριν από το 2000, άρχισαν εργασίες πάνω στην εκκλησία του παλιού Κωσταραζίου και μετά το 2000 διαμορφώθηκε ο χώρος του προαυλίου έγινε το Αρχονταρίκι και φυσικά ο φούρνος.
Ἐτσι και εμείς οι Κωσταραζινοί της Νέας Υόρκης θα τιμήσουμε το παλιό Κωσταράζι και τα θύματα εκείνης την καταστροφής στο μνημόσυνο που θα κάνουμε στις 23 Απρίλιου. Επίσης θα μνημονεύσουμε το πρώτο θύμα της κατοχής, τον παπά Γαλάνη.

Παρακαλούμε όλους τους Κωσταραζινούς που γνωρίζουν οικογένειες που δεν παίρνουν την ενημέρωση του Συλλόγου ας μας στείλουν ονόματα και ηλεκτρονικες διευθύνσεις για να τους βάλουμε στον κατάλογο της αλληλογραφίας.

Ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα δίαυλο επικοινωνίας με όλους όσους οι οικογένειές τους έχουν δεσμούς με το Κωσταράζι.
 
Το Κωσταράζι και οι κάτοικοί του έγραψαν ιστορία!
 
Ας τιμήσουμε τη μνήμη των ηρώων μας και τον τόπο από τον οποίο κατάγονται οι οικογένειές μας.
 
Ας κάνουμε γνωστή την ιστορία του χωριού μας όχι μόνο στις οικογένειές μας, αλλά σε όλους.
 
Ας θυμηθούμε την ημερομηνία 13 Απριλίου και ας την τιμούμε κάθε χρόνο.
Kostarazi Benevolent Association “St. Demetrios” NYC
25-29 49th Street
Long Island City, NY 11103

Back to top button