Καστοριά

Σου αρέσουν τα γλυκά, οι πίτσες και ότι έχει σχέση με “κακή” διατροφή; (της Ιωάννας Κοτοπούλου)

Θέλεις κι εσύ να τρως αυτό που δεν μπορείς να στερηθείς αλλά ταυτόχρονα να έχεις και απώλεια λίπους;
Η λύση ακούγεται στη λέξη ΘΕΡΜΙΔΙΚΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ
Πως μπορείς να πετύχεις θερμιδικό έλλειμμα;
Το θερμιδικό έλλειμμα επιτυγχάνεται καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες ή αυξάνοντας τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας ή συνδυάζοντας αυτά τα δύο. Να θυμάσαι ότι μπορεί να είναι ευκολότερο να τρως 500 λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα παρά να κάψεις αυτόν τον αριθμό θερμίδων μέσω της άσκησης. Έτσι αν είσαι σε θερμιδικό έλλειμμα μπορείς να καταναλώσεις και την αγαπημένη σου διατροφική συνήθεια χωρίς ενοχές..
Πως μπορείς να το κάνεις;
Θα πρέπει να κάνεις πρώτα μία λιπομετρηση όπου εκεί θα φανεί πόσες θερμίδες καις εν ώρα ηρεμίας..έπειτα θα υπολογίσουμε πόσες θερμίδες παίρνεις καθημερινά και μετά θα αφαιρεθούν τουλάχιστον 500 θερμίδες..
Ανάλογα με τις δυνατότητες και τις αντοχές του καθενός και έτσι θα έχουμε απώλεια..
Ο τρόπος:
Είναι μια απλή πράξη: εάν καις περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνεις, τότε η απώλεια λίπους από το σώμα σου είναι δεδομένη. Το υπόλοιπο αυτής της αφαίρεσης, ονομάζεται «θερμιδικό έλλειμμα». Εάν το δεις αντικειμενικά, πρόκειται για κάτι απλό και ρεαλιστικό.
Δούλεψε με τα ποσοστά. Πάρε τον αριθμό θερμίδων συντήρησης και αφαιρέστε το 20%. Εάν ο αριθμός θερμίδων συντήρησης σου είναι 2.000 σημαίνει ότι μειώνεις 400 θερμίδες ημερησίως. Τα άτομα με υψηλότερο αριθμό θερμίδων συντήρησης, πρέπει υποχρεωτικά να μπουν σε διαδικασία συστηματικής προπόνησης ώστε να μπορούν να καίνε περισσότερες θερμίδες αλλά να μη λιμοκτονούν.
Tip:
Ξεκίνα με μεγαλύτερο θερμιδικό έλλειμμα τις πρώτες δυο εβδομάδες και οδηγήσου σταδιακά σε μικρότερο από την τρίτη βδομάδα και μετά. Αυτό, θα σε βοηθήσει να κάψεις μεγάλες ποσότητες λίπους στην αρχή της νέας διατροφικής σου συμπεριφοράς και, κυρίως, θα σε κάνει να γεμίσεις αυτοπεποίθηση.

Back to top button