Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Θόδωρος Βασιλείου: “Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά… βάλτε καλού κακού στην άκρη καμία χρυσή λίρα για ενδεχόμενες μαύρες μέρες”

Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά η κατάρρευση της Silikon Valley Bank θα έχει αλυσιδωτές επιδράσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ήδη μεγάλες εταιρείες απολύουν προσωπικό και προετοιμάζονται για επικείμενη “αναστάτωση” στην παγκόσμια οικονομία.
Μην ξεχνάμε ότι η τράπεζα αυτή είχε θυγατρικές σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία και η Κίνα.
Δεν είναι επίσης γνωστός ο βαθμός εμπλοκής τραπεζών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Το σίγουρο είναι ότι πολλές επιχειρήσεις τεχνολογίας τουλάχιστον σε Αμερική και Αγγλία θα χάσουν μεγάλο μέρος των καταθέσεων τους και όλα δείχνουν ότι κάποιες από αυτές δεν θα ανακάμψουν ποτέ.
Όλα αυτά σε ένα διεθνές περιβάλλον με έναν πόλεμο στην Ουκρανία να εξελίσσεται σε πόλεμο ΝΑΤΟ Ρωσίας και ταυτόχρονα με τον ηγέτη της Κίνας να δηλώνει ότι η Ταϊβάν το 2023 με την θέληση της ή και χωρίς αυτή θα γίνει μέρος της Κίνας, δεν προοιωνίζουν μια ήρεμη χρονιά, εύχομαι να διαψευστώ από τις εξελίξεις.
Αλλιώς καλού κακού βάλτε στην άκρη καμία χρυσή λίρα για ενδεχόμενες μαύρες μέρες.
Και όχι τίποτε άλλο αλλά ακόμα δεν συνήλθαμε από την οικονομική κρίση του 2008 και στην συνέχεια την πανδημική κρίση και ήδη πυκνώνουν τα σύννεφα για νέα επικείμενη καταιγίδα.

 

 

 

Back to top button