ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Βασίλης Κωνσταντίνου: “Θα ήθελα πάρα πολύ να είναι η επόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας”

Μου είναι λίγο δύσκολο να βρω λόγια για να περιγράψω το πόσο χάρηκα τη χθεσινή διάλεξη. Με την κυρία Ευθυμίου έχω μία ιδιαίτερη σχέση. Εδώ και πολύ καιρό την ακούω, την θαυμάζω, την απολαμβάνω συχνότατα στον υπολογιστή και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι μετά την Αρβελέρ η πιο μεστή η πιο ουσιαστική ιστορικός της πατρίδας μας. Ο τρόπος που προσεγγίζει αναλύει αναδεικνύει τα γεγονότα είναι καταπληκτικός.
Η αφήγηση της χωρίς να είναι στενά εθνικιστική συνδυάζοντας την επιστήμη και την ανάλυση των γεγονότων καταλήγει σε έναν πατριωτικό λόγο ουσίας.
Δεν κρύβω ότι πολλές φορές μιλώντας με εκτός της Ελλάδος Έλληνες ένιωσα κάπως περίεργα γιατί έβλεπα ότι υπάρχουνε αντιλήψεις και ιστορικά κειμήλια για τη γλώσσα και την ιστορία τα οποία εγώ προσωπικά δεν τα ήξερα παρόλο που ζούσα εδώ. Αυτό κυρίως με Έλληνες που είχαν ρίζες με την Αλεξάνδρεια και την Σμύρνη. Με την κύρια Ευθυμίου δόθηκε η ευκαιρία να συμπληρώσω τις γνώσεις μου ή αν θέλετε καλύτερα να συμπληρώσω το παζλ των ιστορικών γεγονότων.
Χθες η κυρία Ευθυμίου με ένα περίτεχνο τρόπο προσεγγίζει την υπόθεση ελληνική γλώσσα διαχρονικά και ταυτόχρονα περιληπτικά, συμπληρώνοντας όλη την ιστορία και παίρνοντας τα καλύτερα σημεία μέσα από ένα διαχρονικό απολογισμό της. Τη θαύμασα ,είδα από πολύ κοντά το πάθος της, την συνεχή κίνηση ,την επιθυμίας της να υποστηρίξει την ιστορία σαν επιστήμη και όχι μόνο.
Όπως είπε η ίδια δεν μας πολυαρέσει να ακούμε επιτεύγματα ελληνικής προέλευσης. Η ίδια απέδειξε ότι δεν έχει κόμπλεξ να υποστηρίξει τα θετικά των Ελλήνων και τις επιτυχίες τους γενικά και της Ελληνικής γλώσσας ειδικά .
Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας γιατί αξίζει να διαδώσει από κοντά την ιστορική της γνώση, καθώς και την κριτική πάνω στα ιστορικά γεγονότα για να αποκτήσουμε την σωστή εθνική συνείδηση χωρίς ακρότητες και έωλα επιχειρήματα.. Ο τρόπος της και το χιούμορ της είναι καταπληκτικά.
Προσωπικά δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα πάρα πολύ να είναι η επόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας και νομίζω ότι θα ήταν ένα άλμα του πολιτικού συστήματος.

Το αδιαχώρητο στη διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Σόνια Ευθυμιάδου: Απόψε την κατέταξα στους ιεραπόστολους της φυλής μας

 

 

 

Back to top button