ΓρεβενάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παρουσίαση βιβλίου “Σαν φυσάει ο Βαρδάρης” του Στάθη Μασκαλίδη στα Γρεβενά (φωτο)

https://grevenapress.gr/wp-content/uploads/2023/03/IMG-0036c46a62fc000b5fa2df21375480ed-V.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Σαν φυσάει ο Βαρδάρης” του Στάθη Μασκαλίδη στα Γρεβενά.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του βιβλιόφιλου κοινού της πόλης μας το οποίο παρευρέθηκε στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης Γρεβενών. Η προϊσταμένη καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους και τον συγγραφέα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους στόχους της βιβλιοθήκης και στις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Καραμπερίδου που παρουσίασε με ευγένεια τον συγγραφέα στο κοινό και με τον περιεκτικό της λόγο παρουσίασε το βιβλίο και μας μετέφερε στην υπόθεση του. Με την πνοή του Βαρδάρη μας ταξίδεψε στους δρόμους, τις γειτονιές και τα αρχοντικά της συμπρωτεύουσας μέσα από την αγωνιώδη προσπάθεια του κεντρικού ήρωα να ξαναβρεθεί με την αγαπημένη του.

Συγκινημένος με χαμόγελο και καλή διάθεση ακολούθησε ο συγγραφέας του βιβλίου Στάθης Μασκαλίδης, ο οποίος ανέφερε το πόσο όμορφα ένιωσε όταν αντίκρισε και αισθάνθηκε το ζεστό κοινό της αίθουσας.

Στη μεστή και περιεκτική του ομιλία ξεδίπλωσε ενώπιων μας τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας για τη συγγραφή του συγκεκριμένου έργου, αλλά και εκμυστηρεύτηκε προσωπικά βιώματα που συνέβαλαν στην ενασχόληση με τη συγγραφή, καθώς και στη δημιουργία του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Αναφέρθηκε στα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο Στάθης, στην εσωτερική πάλη, στην αμφιθυμία και στα αντίρροπα συναισθήματα που πηγάζουν από τον έρωτα. Έκανε εκτενή αναφορά στους συμβολισμούς που διέπουν το περιεχόμενο του βιβλίου και συνοδεύουν τα ονόματα των βασικών ηρώων του, Στάθης, Ίριδα και Αστέρης, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή τους. Αναφέρθηκε στη συγκλονιστική αποκάλυψη, στη συγκλονιστική αλήθεια με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Στάθης , χωρίς φυσικά να προβεί σε αποκαλύψεις. Τόνισε ότι επέλεξε να γράψει σε πρώτο πρόσωπο αφήνοντας στην άκρη την τριτοπρόσωπη γραφή, ώστε ο αναγνώστης να δώσει την δική του ερμηνεία και εξήγηση.

Ο συγγραφέας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης αλληλεπιδρούσε μαζί του συνεπαρμένο από τον μεστό του λόγο.

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Στάθη Μασκαλίδη.

Οργάνωση εκδήλωσης: Θεολογία Ταρλατζή Ευαγγελία Καραμπερίδου.https://grevenapress.gr/wp-content/uploads/2023/03/IMG-b637bf6e0e1e7d36169237f95285de18-V.jpghttps://grevenapress.gr/wp-content/uploads/2023/03/IMG-bedb425bda5bd9b4e985b7d4f9dbb49e-V.jpghttps://grevenapress.gr/wp-content/uploads/2023/03/IMG-892e9d9f6a1658781545419c0e5b7675-V.jpg

grevenapress.gr

 

 

 

Back to top button