ΕκδηλώσειςΕλλάδαΚαστοριά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φωτογράφων της Βόρειας Ελλάδας

Σήµερα, Δευτέρα 3 Μαρτίου,το Σωµατείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚεντροΔυτικής Μακεδονίας, το Σωµατείο Φωτογράφων Νοµού Καβάλας και το Σωµατείο Επαγγελµατιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης “Κύκλωψ”, µέλη της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Φωτογράφων, µετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Οµοσπονδίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαµαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (τοµέας Μακεδονίας – Θράκης) της Θεσσαλονίκης.
Με την µαζική τους συµµετοχή οι επαγγελµατίες φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν τις µεθοδεύσεις της κυβέρνησης σχετικά µε την λήψη της φωτογραφίας για τα νέα τύπου δελτία αστυνοµικής ταυτότητας, µέσω της τροποποίησης της Κ.Υ.Α. υπ. αριθµό 8200/0-297647/2018, η οποία αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για την λήψη των φωτογραφιών ταυτοτήτων µέσα στα αστυνοµικά τµήµατα από αστυνοµικούς ή στην ανάθεση σε εταιρεία ή συγκεκριµένους επαγγελµατίες, εντός του αστυνοµικού τµήµατος, δηµιουργώντας µονοπωλιακές καταστάσεις και θέτοντας σε κίνδυνο τις χιλιάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και την εργασία των πάνω από 8.000 αυτοαπασχολούµενων και εργαζόµενων στον φωτογραφικό κλάδο.
Πέρα του ότι θα υπάρχει οικονοµική απώλεια για το κράτος από τις µειωµένες εισροές από ΦΠΑ και Άµεση Φορολογία από τις φωτογραφικές επιχειρήσεις, η συγκεκριµένη κίνηση θα οδηγήσει σε κλείσιµο εκατοντάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις, στερώντας από τους πολίτες εκατοντάδες από τα 3000 σηµεία φωτογράφισης σε όλη την χώρα, τα οποία εξασφαλίζουν στον πολίτη εύκολη πρόσβαση, γρήγορη εξυπηρέτηση και δυνατότητα επιλογής ανάλογα µε την τιµή των υπηρεσιών.
Οι επαγγελµατίες φωτογράφοι οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί µε ειδικά σεµινάρια της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Φωτογράφων στην χρήση του myphoto, µέσω του οποίου εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδοµένων των πολιτών, εξασφαλίζουν την ποιότητα της δηµιουργίας φωτογραφίας ταυτότητας, το οποίο σηµαίνει µη ύπαρξη καθυστερήσεων στην έκδοση ταυτότητας για τους πολίτες και αποφυγή επιπλέον φόρτου εργασίας για τους δηµόσιους υπαλλήλους (λήψη, συντήρηση µηχανηµάτων, επεξεργασία και µεταφόρτωση στο myphoto). Επιπλέον σε δύσκολες περιπτώσεις πολιτών µε ειδικές ανάγκες όπως ΑΜΕΑ και υπερήλικες οι φωτογράφοι εξυπηρετούν στο σηµείο που βρίσκεται ο πολίτης, όπως σπίτια και κέντρα υγείας.
Απαιτούµε την αφαίρεση της φράσης «δύναται να λαµβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης» η οποία έχει προστεθεί στην τροποποίηση της της Κ.Υ.Α. υπ. αριθµό 8200/0-297647/2018 και η οποία προκαλεί µεγάλη αβεβαιότητα για το µέλλον των φωτογράφων και των επιχειρήσεων τους.

 

 

Back to top button