Κόσμος

Εκλογές στην Τουρκία: 26 πολιτικά κόμματα υπέβαλαν τις τελικές λίστες με τους υποψηφίους τους

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβούλιου της Τουρκίας (YSK), Αχμέτ Γιενέρ, 26 πολιτικά κόμματα υπέβαλαν τις τελικές λίστες τους με τους υποψήφιους βουλευτές τους για τις γενικές εκλογές της 14ης Μαΐου.  Έως αύριο, 11 Απριλίου, το YSK θα εξετάσει εάν τα εν λόγω πολιτικά κόμματα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους, σύμφωνα με το Νόμο για τις Κοινοβουλευτικές εκλογές.

Τα κόμματα της κυβερνητικής Λαϊκής Συμμαχίας δηλαδή το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το Κόμμα Εθνικιστικης Δράσης (MHP), το Κόμμα Μεγάλης Ενότητας (BBP) και το Νέο Κόμμα Πρόνοιας (YRP) υπέβαλαν τις τελικές λίστες υποψηφίων χθες.

Στο χώρο της Εθνικής Συμμαχίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τέσσερα κόμματα δεν θα εμφανιστούν στο ψηφοδέλτιο. Το Κόμμα Ευδαιμονίας, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και το Κόμμα του Μέλλοντος υπέβαλαν υποψήφιους που θα περιλαμβάνονται στη λίστα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το İYİ (Καλό) Κόμμα υπέβαλε επίσης τη δική του λίστα, αλλά δεν πρότεινε κανέναν υποψήφιο σε εννέα επαρχίες ύστερα από συνεννόηση με το CHP. Αντίστοιχα το CHP δεν πρότεινε κανέναν υποψήφιο σε επτά επαρχίες επί συνόλου 81.

Από την άλλη πλευρά, πέντε κόμματα της αριστερής Συμμαχίας Εργασίας και Ελευθερίας πρότειναν… η  συνεχεια στο ertnews.gr

Back to top button