Καστοριά

Η συγγραφέας Χρυσούλα Πατρώνου- Παπατέρου στο 3ο ΓΕΛ Καστοριάς (φωτο)

Γνωριμία με την Καστοριανή συγγραφέα Χρυσούλα Πατρώνου – Παπατέρπου είχαν οι μαθητές της Β΄ Τάξης του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς την Παρασκευή 31/03/2023, στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος της Λογοτεχνίας, αλλά και του εορτασμού δύο σημαντικών Παγκόσμιων Ημερών του Απρίλη : του Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και του Βιβλίου γενικότερα στις 23 Απριλίου.
Οι μαθητές συνομίλησαν με την κυρία Πατρώνου και γνώρισαν από κοντά τη δημιουργό σπουδαίων διηγημάτων, στα οποία αποτυπώνεται η καθημερινότητα της μικρής μας πόλης, τα προβλήματά της, αλλά και οι ανησυχίες της συγγραφέως.
Μέσα από εύστοχα ερωτήματα τα παιδιά επιδίωξαν να γνωρίσουν το συγγραφικό της έργο, τις πηγές έμπνευσής της και τις απόψεις της για την Τέχνη και τα ζητήματα της τρέχουσας πραγματικότητας. Θέματα, όπως: η φύση, η ζωή, ο θάνατος, η φιλία, η μοναξιά, η εργασία, η επικοινωνία αναδείχθηκαν και προβλημάτισαν τους μαθητές.
Ήταν χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας την κυρία Χρυσούλα Πατρώνου- Παπατέρου σε ένα τόσο σπουδαίο και σημαντικό βιωματικό μάθημα- ένα μάθημα ζωής- για τους μαθητές μας!
Την ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας, για τον χρόνο της και όλα τα ενδιαφέροντα που μοιράστηκε μαζί μας, καθώς και για τα βιβλία της που με αγάπη χάρισε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας!https://blogs.sch.gr/3lykkast/files/2023/04/p2.jpg

Back to top button