ΚαστοριάΠαλαιά ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους Καστοριανούς ποδοσφαιριστές

Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Ελλάδος, ενώ αγωνίστηκε και 15 φορές με τη φανέλα της Εθνικής

Ο Νίκος Γιούτσος (Miklós Jucsov) (1942- ) είναι παλιός ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού. Γεννήθηκε στο Μακροχώρι των Κορεστείων της Καστοριάς μέσα στην Κατοχή και σε μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα του. Ως παιδί του Εμφυλίου στάλθηκε από τον ΔΣΕ μαζί με την αδερφή του στην κομμουνιστική Ουγγαρία, όπου έζησε σε ορφανοτροφείο της Βουδαπέστης. Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα Όλυμπος των Ελλήνων προσφύγων της Βουδαπέστης.
Σε ηλικία 18 ετών αγωνίστηκε στην ουγγρική Csepel SC, όπου διέπρεψε για 4 χρόνια, όταν πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Εκεί αναδείχθηκε ως ένας δεινός σκόρερ που έκανε επελάσεις προς την αντίπαλη εστία. Έχει μείνει στην ιστορία η έκφραση «Έμπαινε Γιούτσο» που ειπώθηκε αυθόρμητα από μικροπωλητή του σταδίου Καραϊσκάκη. Ο Γιούτσος είναι μέχρι σήμερα ο 5ος μεγαλύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα με 100 γκολ, κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ αγωνίστηκε και 15 φορές με τη φανέλα της Εθνικής. Έκλεισε την καριέρα του στον Εθνικό Πειραιώς το 1976. Το 1994 ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής στον Ολυμπιακό και το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 16 Απριλίου.
Βιβλιογραφία: Σ. Αρβανίτης, Η ιστορία του Ολυμπιακού με πλήρη στοιχεία 1925-2000. 75 χρόνια θρύλου, Καστανιώτη, Αθήνα 2000.

Istorika Kastorias

Back to top button