Κόσμος

AC/DC: Άγαλμα του Μπράιαν Τζόνσον στο Βέλγιο (βίντεο)

Τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του τραγουδιστή των AC/DC, Μπράιαν Τζόνσον πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη Ναμούρ του Βελγίου, όπου ο Άγγλος καλλιτέχνης έδωσε την πρώτη του συναυλία με το συγκρότημα, στις 29 Ιουνίου 1980.

Ο Μπράιαν Τζόνσον εντάχθηκε στους AC/DC μετά τον τραγικό θάνατο του τραγουδιστή Μπον Σκοτ τον Φεβρουάριο του 1980 κάνοντας τα φωνητικά στο άλμπουμ που αναδείχθηκε εκείνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του συγκροτήματος, το «Back in Black».

Πριν από την κυκλοφορία του LP τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο Τζόνσον έκανε το ντεμπούτο του σε live συναυλία με το συγκρότημα το βράδυ της 29ης Ιουνίου στο Palais Des Expositions, στη Ναμούρ.

«Η Ναμούρ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για μένα» ανέφερε ο Τζόνσον σε βιντεοσκοπημένο βίντεο. «Ήταν η πρώτη πόλη, στην οποία τραγούδησα με τους AC/DC και ήμουν πολύ νευρικός. Έτσι αυτή η ανάμνηση θα μείνει μαζί μου για πάντα και τώρα αναγείρατε αυτό το άγαλμα. Ειλικρινά, δεν το αξίζω. Σας ευχαριστώ και το δέχομαι με προθυμία».

Η ανέγερση του αγάλματος ολοκληρώθηκε μέσω μιας εκστρατείας συμμετοχικής χρηματοδότησης που ξεκίνησε από θαυμαστές των AC/DC με την υποστήριξη του βελγικού ραδιοφωνικού σταθμού RTBF Classic 21. Το το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από την Design Stone από τη Λιμπραμόν. Χρησιμοποιήθηκαν βελγικά υλικά κορυφαίας ποιότητας, όπως η γαλάζια πέτρα, η οποία εξορύσσεται στη χώρα.

Στο μήνυμα, ο Τζόνσον υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη Ναμούρ για να δει το άγαλμα αυτοπροσώπως τις επόμενες εβδομάδες.

ΑΠΕ

Back to top button