ΑθλητικάΕλλάδα

Νέος πρόεδρος του Ηρακλή ο Αλέξης Κούγιας: «Εμείς είμαστε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Άρη και τον ΠΑΟΚ έστειλε μέσα από την πρώτη συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος του Ηρακλή, ο Αλέξης Κούγιας. Όπως επεσήμανε: «Με πολύ σεβασμό στον ΠΑΟΚ και στον Άρη θέλουμε να τους στείλουμε ένα μήνυμα: Εμείς είμαστε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Ο Αλέξης Κούγιας μαζί με τον Στράτο Ευγενίου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι στόχος είναι να πάει η ομάδα μπροστά, ενώ παράλληλα έβαλαν τέλος στην έντονη φημολογία που είχε διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες για τα ποσοστά των μετοχών της ΠΑΕ δύο ανδρών καθώς και του Τομ Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίου ο Αλέξης Κούγιας και ο Τομ Παπαδόπουλος θα έχουν 33% και ο ίδιος το 34%. «Θα είμαστε ισότιμοι από 33% ο καθένας κι εγώ για ευνόητους λόγους θα κρατήσω το 34% γιατί δε θέλω να γίνει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη δική μου συγκατάθεση», δήλωσε ο κ. Ευγενίου.

Ο Αλέξης Κούγιας, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι πολύ ευτυχισμένη για τον ίδιο καθώς όπως ανέφερε «σήμερα γυρίζω στο σπίτι μου».

Και μιλώντας για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στις παθογένειές του, κάνοντας λόγο για έλλειψη ηθικής.

«Ο Ηρακλής έχει έναν ιδιοκτήτη που είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό, τον Στράτο Ευγενίου. Στο οικοδόμημα του ποδοσφαίρου πια οι άνθρωποι δεν είναι αυτοδημιούργητοι. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πια είναι χαμηλοτάτου ηθικού επιπεδου. Άνθρωποι που με οποιοδήποτε τρόπο κάνανε χρήματα, είτε με λαθρεμπόριο είτε με εμπόριο ναρκωτικών. Έχουν κυριαρχήσει στο ποδόσφαιρό μας. Υπάρχει ένας συνδυασμός πολύ κακός. Όταν λείπει η παιδεία και η αγωγή και το κριτήριο είναι μόνο το χρήμα, το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας δε για τον Στράτο Ευγενίου επεσήμανε πως «ο Ηρακλής βρίσκεται στα χέρια ενός έντιμου επιχειρηματία, οικογενειάρχη, ο οποίος θέλει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να καμαρώσει την ομάδα του εκεί που της αξίζει. Απέναντι υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση».

Όπως πρόσθεσε: «Μου έκανε τη μεγάλη τιμή ο Στράτος να μου πει ότι “εσύ θα είσαι ο πρόεδρος μέσα στην ομάδα για πολλούς λόγους, εγώ θα είμαι αυτό που είμαι και τώρα, το οικονομικό στήριγμα”. Ο Ηρακλής θα μπει μπροστά. Ο Ηρακλής θα ξεδιαλύνει το ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής θα ξεβρωμίσει την κόπρο του Αυγεία. Γιατί αν δε το κάνουμε δε θα μας αφήσουν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας».

Ο Στράτος Ευγενίου από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος για τη σύμπραξη των τριών μετοχών στο τιμόνι της ομάδας, τονίζοντας ότι το μέλλον του Ηρακλή διαφαίνεται λαμπρό.

«Πολεμήσαμε πολύ αυτά τα δύο χρόνια. Ήταν δύσκολα χρόνια. Αισθανθήκαμε μόνοι μας σε πολλές περιπτώσεις αλλά δε το βάλαμε κάτω. Ήρθε λοιπόν η ώρα αυτή η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα. Αυτό το βήμα θα γίνει με τη συμμετοχή του Αλέξη Κούγια και του Τομ Παπαδόπουλου. Υπάρχει ένας σκελετός και μια αρχική προσέγγιση. Δεν διαφωνούμε σε τίποτα οπότε πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε συνεννοηθεί με τον κ. Κούγια για το πώς θα λειτουργήσει η ομάδα. Ο Αλέξης με τον Κώστα Σγουρή θα αναλάβουν το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας κι εγώ θα έχω το οικονομικό. Θα προσπαθήσω να επιβλέπω ώστε να μη πέσουμε σε παλιά προβλήματα που είχαμε», είπε.

Αναφορικά μάλιστα με τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τη νέα διοίκηση, ο κ. Ευγενίου δήλωσε: «Πολλοί αντιδρούν σε αυτά που ακούν για τον Ηρακλή. Είμαστε σε μια θέση όπου δεν υπάρχει πίσω. Υπάρχει μόνο αύριο και το αύριο πρέπει να είναι καλύτερο. Δεν υπήρχε μια καλύτερη λύση. Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ καλή λύση του κου. Κούγια και του κου. Παπαδοπούλου. Αναφέρομαι γενικότερα σε διάφορα πράγματα που έχουν ακουστεί. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση ώστε να δώσει ένα αύριο λαμπρό για αυτή την ομάδα».

«Ηρακλής Ανέστη», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έδωσε το παρών στη συνέντευξη τύπου και δεσμεύτηκε να σταθεί από την πλευρά της διοίκησης του δήμου ως αρωγός στην ομάδα της πόλης.

«Ένας άνθρωπος όπως εγώ που έχω μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα, καταλαβαίνει ακριβώς τον πόνο, τον καημό, το συναίσθημα που έχει ο κάθε φίλαθλος. Χαίρομαι πολύ που σήμερα ο Ηρακλής αλλάζει σελίδα. Έρχεται να προσδώσει την περηφάνια που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια. Ως δήμαρχος της πόλης χαιρετίζω και καλωσορίζω αυτή την καινούρια προσπάθεια. Θα είμαι δίπλα σας όπως ήμασταν δίπλα σας με τους βουλευτές, τους υπουργούς και τους αντιδημάρχους μας. Έχουμε πολλούς αντιδημάρχους Ηρακλειδείς. Βάλαμε κι εμείς πλάτη όταν προσπαθήσαμε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής να αποκτήσει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω», υπογράμμισε.

thesstoday.gr

Back to top button