Ελλάδα

Εν αναμονή εξελίξεων για την υπόθεση Γεωργούλη – Τριγμοί στο πολιτικό σκηνικό

Πολιτικούς τριγμούς προκαλεί η υπόθεση Γεωργούλη. Ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται όλες τις κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας πως όσα ακούγονται είναι «ψεύδη και συκοφαντίες» και ότι δεν θεωρεί τυχαία τη στιγμή, που δημοσιοποιήθηκαν. Ερωτηματικά, σχετικά με την προεκλογική συγκυρία της αποκάλυψης της καταγγελίας, που έχει γίνει από το 2020, θέτουν οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με την ανακοίνωση από την πλευρά των Βέλγων δικηγόρων του κυρίου Γεωργούλη. Από αυτήν προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που, όπως είπε, δεν είναι κάτι περίεργο, διότι αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του κ. Γεωργούλη. Όπως ανέφερε για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η έναρξη της διαδικασίας. Ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση εάν θα είναι 24 ή 25 Απριλίου ή αν θα πάει στις 30 Μαΐου[…] Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι στην ανακοίνωση των συνηγόρων του κυρίου Γεωργούλη υπάρχει το πολιτικό μήνυμα, δηλαδή φαίνεται ότι ζητήθηκε από τον πελάτη τους η υπερασπιστική γραμμή να βασιστεί στο πολιτικό μήνυμα και στο γεγονός ότι υπάρχουν εξελίξεις λίγο πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Ακόμα υπήρξε και δεύτερη ανακοίνωση, μικρότερη διευκρινιστική, γιατί η πρώτη ανακοίνωση έλεγε ότι στις αρχές Απριλίου υπήρξε η ενημέρωση σχετικά με την καταγγελία και στη δεύτερη ανακοίνωση για να μην υπάρξουν παρανοήσεις σημειώνεται συγκεκριμένα ότι ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου».

Η συνέχεια στο ertnews.gr  

 

Back to top button