Καστοριά

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς

Μέλη της ΝΕ και η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ επισκέφτηκαν την  Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, στις 17:00 π.μ.  την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς.

Οι διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού σχετίζονται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται και αλληλεπιδρά με τους άλλους, τον τρόπο που επικοινωνεί και συναναστρέφεται κοινωνικά. Το φάσμα του αυτισμού είναι ευρύ και το κάθε άτομο με αυτισμό είναι διαφορετικό, με ξεχωριστές ιδιαιτερότητες, δυνατότητες και ανάγκες.

Οι ανάγκες των ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού και των οικογενειών τους είναι διαφορετικές και συχνά πολύ απαιτητικές. Η Εταιρεία από την ίδρυσή της έχει παλέψει και έχει καταφέρει πολλά. Η ενημέρωση των οικογενειών, των σχολείων, της κοινότητας βοηθά στην αποδοχή και την ένταξη των ατόμων στις ομάδες και στην ευρύτερη κοινωνία. Η γνώση μας δίνει δύναμη!

Δημιουργήθηκαν από τις οικογένειες  τα Κέντρα Ημέρας που στόχο έχουν είναι η παραμονή του ατόμου στην κοινότητα, την αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και περιθωριοποίησης του και την υποστήριξη εκείνων των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση.

Έχουν γίνει πολλά, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα…

Η ΝΕ με όλες της τις δυνάμεις θα στηρίξει το έργο της Εταιρείας, την προσπάθειά της για τη  δημιουργία σύγχρονου Ξενώνα φιλοξενίας ατόμων με αυτισμό και κάθε προσπάθεια ένταξης των ατόμων αυτών στην εργασία.

Ας φανταστούμε την κοινωνία ως ένα ανοιξιάτικο λιβάδι με πολύχρωμα λουλούδια, τόσο διαφορετικά και τόσο όμορφα!!! Έτσι είμαστε κι εμείς οι άνθρωποι, τόσο διαφορετικοί και τόσο ωραίοι!!!

Η Γραμματέας της Ν.Ε.

Βάσω Μαλέα

Back to top button