Κόσμος

Netflix: Κόστισε ακριβά το τέλος του password sharing

Το Netflix έχασε περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες στην Ισπανία μέσα σε μόλις 3 μήνες του 2023, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Kantar, σαφές δείγμα ότι τα σχέδια της πλατφόρμας να βάλει τέλος στο password sharing ίσως μεταβληθούν.

Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές Φεβρουαρίου, το Netflix εισήγαγε ένα τέλος συνδρομής της τάξεως των 5.99 ευρώ για όλους εκείνους τους χρήστες οι οποίοι προέβαιναν στο διαμοιρασμό του κωδικού τους με άλλους χρήστες, όπως και τεχνικά μέτρα για να ανιχνεύσει το sharing των κωδικών. Η κίνηση συνδέθηκε με πτώση των χρηστών, πάνω από 1 εκατομμύριο, τα 2/3 εκ των οποίων χρησιμοποιούσαν τον κωδικό κάποιου άλλου.

Πρόκειται για μια σημαντική πτώση, ανέφερε ο Dominic Sunnebo, global insight director της Kantar, προσθέτοντας ότι η απώλεια ενός εκατομμυρίου χρηστών, ακόμη και αν οι περισσότεροι δεν ήταν συνδρομητές, αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για το Netflix, καθώς θα πάψουν πλέον να το προτείνουν σε φίλους και συγγενικά πρόσωπα.

Οι ακυρώσεις συνδρομών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με την έρευνα της Kantar. Από τους εναπομείναντες συνδρομητές που συμμετείχαν στην έρευνα, το 1/10 αυτών τόνισαν ότι σκοπεύουν να το κάνουν σύντομα.
techmaniacs.gr
 

 

 

 

Back to top button