ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ένας από τους ευγενέστερους Καστοριανούς της Αμερικής (του Αντώνη Παπαδαμιανού)

depositphotos.com

Με αφορμή την ανάρτηση του ΦΟΥΙΤ “Η συγκλονιστική ιστορία της Αλκμήνης από την Καστοριά στην εκπομπή της Μάγιας Τσόκλη και τη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Catherine Poulos από τη Νέα Υόρκη, ο Αντώνης Παπαδαμιανός αναφέρεται στον Γεώργιο Δημότση, έναν από τους ευγενέστερους Καστοριανούς της Αμερικής όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Το παρακάτω κείμενο είναι σχόλιο του κ. Παπαδαμιανού στην ανάρτηση του ΦΟΥΙΤ στο Facebook, όπου σχολιάζει επίσης και η κ. Poulos:
“Ο θείος της, Γεώργιος Δημότσης, από τους παλαιούς Καστοριανούς που μετανάστευσαν στην Αμερική, ήταν ο πρώτος που αιτήθηκε με πρόταση του στην τοπική αυτοδιοίκηση επί Δημάρχου Οικονομίδη την τοποθέτηση ενός μνημείου για την χαμένη Εβραϊκή Κοινότητα της Καστοριάς.
Αργότερα βέβαια με πρωτοβουλία του υπουργού τότε Βορείου Ελλάδος Φίλιππου Πετσάλνικου, επί δημαρχίας Παπουλίδη το 1996 τοποθετήθηκε το Εβραϊκό Μνημείο στην περιοχή που βρίσκεται και τώρα.
Το αναφέρω αυτό διότι ο κ. Γιώργος Δημότσης ήταν ίσως από τους ευγενέστερους Καστοριανούς της Αμερικής. Άτομο με ιδιαίτερα χαρίσματα, φιλότιμο και πατριωτισμό. Η συνεισφορά του στα συλλογικά δρώμενα, όπως και η συμμετοχή του στην εμπορική δραστηριότητα ιδιαίτερη και σημαντική.
Με δική του πρωτοβουλία αγοράστηκαν τα πρώτα συνεταιριστικά ακίνητα των Καστοριανών, κοντά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Flashing του Queens.
Το αναφέρω ως πληροφορία διότι όλοι πρέπει να θυμόμαστε αυτούς που πρωτοστατούν!”

Η συγκλονιστική ιστορία της Αλκμήνης από την Καστοριά στην εκπομπή της Μάγιας Τσόκλη «Στους δρόμους των Ελλήνων» (βίντεο)

 

Back to top button