ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά ΚαστοριάΠρόσωπα

Σαν σήμερα το 2006 «έφυγε» από τη ζωή ο Κάζιμιρ Γκόρσκι

Σαν σήμερα, το 2006, «έφυγε» από τη ζωή στην ηλικία των 85 ετών ο Πολωνός φιλόσοφος της μπάλας Κάζιμιρ Γκόρσκι, ο πάπας του πολωνικού ποδοσφαίρου, που υπό την παρουσία του η Εθνική Πολωνίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 1974 και το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976. Στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Πολωνών έκατσε για 6 χρόνια (1970-76), καταγράφοντας τον εκπληκτικό αριθμό των 45 νικών σε 73 παιχνίδια!
Στην Ελλάδα βρέθηκε το Δεκέμβριο του 1976 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, τον οποίον επανέφερε στους τίτλους μετά από 5 χρόνια ανομβρίας, κατακτώντας από την πρώτη του κιόλας χρονιά το νταμπλ και το Βαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων.
Επόμενος εν Ελλάδι προπονητικός σταθμός του θρυλικού «παππού» η Καστοριά, στην οποία ανηφόρησε το Φλεβάρη του 1979, κατακτώντας την 9η θέση εκείνης της σεζόν και βάζοντας τη «σφραγίδα» του, πριν αποχωρήσει για τον Ολυμπιακό (3 πρωταθλήματα, 1 νταμπλ) τον Μάρτη του 1980, στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στιγμή που τον βρήκε, στις 25 του Μάη εκείνης της χρονιάς, να πανηγυρίζει στα αποδυτήρια του Σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας μαζί με παράγοντες, ποδοσφαιριστές και τον μαθητή του Σάββα Βασιλειάδη.
Αρχείο Nikos Karamanlis
Veterans Kastoria Greece/ Παλαίμαχοι Καστοριάς

 

 

 

Back to top button