Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΚόσμοςΠρόσωπα

Συνέντευξη του καθηγητή του πανεπιστημίου του Τέξας, Νικολάου Πέππα (βίντεο)

Συνέντευξη του διακεκριμένου (με καταγωγή από το Βογατσικό) επιστήμονα και ερευνητή, καθηγητή Χημικής, Βιοϊατρικής Μηχανικής & Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Τέξας κ. Νικολάου Πέππα στη Σωσώ Χονδρογιάννη, στο κανάλι στο κανάλι του Attica24.
Στη συνέντευξη γίνεται αναφορά σε διαλέξεις που έχει πραγματοποιήσει σε σχολεία της περιοχής μας.
————————————-

Ο Νικόλαος Α. Πέππας γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 25 Αυγούστου 1948. Είναι απόγονος της οικογένειας Ρουσοπούλου από το Βογατσικό. Διαθέτει ένα τεράστιο αρχεία για τη γενέτηρά των προγόνων του (δείτε ΕΔΩ)
Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου έλαβε το πτυχίο του το 1971 και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT) από όπου έλαβε το διδακτορικό του το 1973 υπό την καθοδήγηση του πρωτοπόρου στη βιομηχανική Έντουαρντ Μέριλλ (Edward W. Merrill).
Στη συνέχεια, υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Κέντρο Αρτηριοσκλήρυνσης του MIT υπό την επίβλεψη παγκοσμίου φήμης καθηγητών όπως ο Κλερκ Κόλτον (Clark K. Colton), και ο Κένεθ Σμιθ (Kenneth A. Smith).
Οι πρωτοπορίες του στην επιστήμη των βιοϋλικών και τη μηχανική, τη φαρμακολογία, τη βιονανοτεχνολογία, τις φαρμακευτικές επιστήμες, την χημική και πολυμερική μηχανική, έθεσαν τις βάσεις στις φυσικές και μαθηματικές θεωρίες της νανοκλίμακας, τις μακρομοριακές διεργασίες και και την χορήγηση φαρμάκων και πρωτεϊνών, οι οποίες οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό βιοϊατρικών προϊόντων ή συσκευών.

Back to top button