ΕλλάδαΚόσμος

«Lou»: Ένα εκπληκτικό animation της Pixar για το μπούλινγκ

Ένα εκπληκτικό ταινιάκι της Pixar με θέμα το μπούλινγκ από τον σκηνοθέτη Dave Mullins.

Είναι εντυπωσιακό το πόσα πολλά πράγματα λέει για αυτό το θέμα (και με πόσο όμορφο τρόπο), μέσα στα ελάχιστα λεπτά που διαρκεί.

o Λου είναι ένας χαρακτήρας φτιαγμένος από αντικείμενα που χάνονται και βρίσκονται ξανά για να πάρουν τη σωστή τους θέση μέσα στην ιστορία. Ολα αυτά τα αντικείμενα γίνονται ένα πρόσωπο που επιζητά δικαιοσύνη και αναλαμβάνει δράση για να διορθώσει τις αδικίες.

Ο JJ είναι ο βασικός χαρακτήρας και είναι αυτός που εκφοβίζει και τρομοκρατεί τα υπόλοιπα παιδιά, προσπαθώντας να τους αποσπάσει αγαπημένα αντικείμενα και παιχνίδια. Το animation δεν εστιάζει στην ιστορία του θύματος, αλλά του θύτη, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με μία σειρά από δυσάρεστες εκπλήξεις και καταστάσεις μέχρι να επανορθώσει για τις πράξεις του και να δεχτεί ένα μικρό δώρο.

Οι μικρές μήκους ταινίες της Pixar είναι διεισδυτικές και κοφτερές, φωτίζοντας πραγματικότητες από πολλές οπτικές γωνίες. Ανατροπές, εκπλήξεις και η ξεχωριστή αισθητική υπογραφή της Pixar.

Η ιδέα για αυτό το ταινιάκι προήλθε από τη ζωή και τα οικογενειακά βιώματα του σκηνοθέτη, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει πολλά μέρη και περιβάλλοντα και βρέθηκε στην αμήχανη θέση να κάνει φίλους από την αρχή. Είναι επίσης αφιερωμένο στον πατέρα του ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Και όλα αυτά, σε μία περίοδο που το φαινόμενο του μπούλινγκ όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά επαναλαμβάνεται διαρκώς σαν φάρσα, φθείρει παιδικές ψυχές, παίρνει ακόμα και ζωές. Στις κοινωνίες που ανθεί ο εγωισμός, οι ανταγωνισμοί και η άρνηση στη διαφορετικότητα, αξίζει να αγκαλιάσουμε όλους και όλες που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και χρειάζονται την αλληλεγγύη.

koutipandoras.gr

Back to top button