ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Τα “Τρίποντα στα Σχολεία” συνεχίζονται με τη στήριξη της Π.Ε. Καστοριάς (φωτογραφίες)

τρίποντα στα σχολεία

Στην Καστοριά συνεχίζεται το αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία», καθώς η ανταπόκριση των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ήταν εντυπωσιακή

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την υποστήριξη της FIBA στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «Her World Her Rules» και «Europe Youth Development Fund», σε συνεργασία με τις Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και την αρωγή της Π.Ε. Καστοριάς.

Σκοπός της δράσης είναι οι μικροί μαθητές με ορθή καθοδήγηση να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, με στόχο να μυηθούν, παίζοντας, στις αξίες του αθλητισμού όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η ισότητα. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8 – 12 ετών.

Ομοσπονδιακοί προπονητές βρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ανάμεσα στους μικρούς μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, όπου γνώρισαν τον όμορφο κόσμο του αθλήματος και τις τεχνικές του μπάσκετ, παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία να συμμετέχουν και να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Σε όλους τους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια.

τρίποντα στα σχολεία τρίποντα στα σχολεία τρίποντα στα σχολεία τρίποντα στα σχολεία τρίποντα στα σχολεία τρίποντα στα σχολεία

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button