Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στελέχωση των νοσοκομείων της Κ. Μακεδονίας ζητούν οι γιατροί με αφορμή τον θάνατο 7χρονου από στρεπτόκοκκο

Παρέμβαση έξω από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη  Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της ΕΝΙΘ, με αφορμή τον χαμό του 7χρονου από την Νάουσα από στρεπτόκοκκο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΛΑΤΛΗΣ

Τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, στη συνάντηση που είχαν με τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ, εξέφρασαν το διαχρονικό αίτημά τους για στελέχωση τον μονάδων υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, έβαλαν στο στόχαστρο όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από το «τιμόνι της χώρας» σημειώνοντας πως δεν απείχαν οι πολιτικές τους στη διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων, όπως αυτό της υγείας.

Όπως επεσήμανε το μέλος της ΕΝΙΘ, Ρούλα Γεωργιάδου, «στη συνάντηση μου είχαμε με τη διοίκηση της ΥΠΕ, με πρωτοβουλία της ΕΝΙΘ και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, παρουσία εκλεγμένου συναδέλφου από την ΑΔΕΔΥ, αναδείξαμε την ανάγκη για στελέχωση και θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπως ακόμη και στελέχωση του προσωπικού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Αφορμή το γεγονός όπου ένα 7χρονο παιδί στη Νάουσα έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο».

Σύμφωνα με το μέλος της ΕΝΙΘ, «είναι φανερές οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που έχουν βάλει την υπογραφή τους και συμφωνούν στα μεγάλα ζητήματα, όπως στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οδηγεί εντέλει στο να χάνουμε εμείς τις ζωές μας».

Μια διαφορετική πραγματικότητα επιχείρησε να παρουσιάσει από πλευράς της η διοίκηση σύμφωνα με τους υγειονομικούς που βρέθηκαν στην συνάντηση. «Σε ο,τι αφορά τις απαντήσεις που λάβαμε από τον υποδιοικητή της ΥΠΕ, επιχείρησε να μας παρουσιάσει μια πολύ καλή εικόνα του υγειονομικού χάρτη της 3ης ΥΠΕ. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και προσπάθεια σχετικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και τα νοσοκομεία. Ο ίδιος όμως έπεφτε σε αντιφάσεις λέγοντας μετά με αφορμή και την πανδημία το πώς ουσιαστικά αποστραγγίστηκε η πρωτοβάθμια φροντίδα και σμπαραλιάστηκε η ήδη αποστελεχωμένη πρωτοβάθμια για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, ενώ βέβαια δεν έβγαλε άχνα όταν του είπαμε πως μέσα στην πανδημία κλινικές ΜΑΦ τις βάφτισαν ΜΕΘ» σημείωσε καταλήγοντας η κ. Γεωργιάδου.

Τα μέλη της ΕΝΙΘ απευθύνουν κάλεσμα για την πλαισίωση της απογευματινής κινητοποίησης εργατικών σωματείων στο Άγαλμα Βενιζέλου με αφορμή την τραγωδία στην Πύλο.

thesstoday.gr

Back to top button