Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

«Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη»: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης 70 ανέργων και εργαζομένων

https://kedivim.uowm.gr/wp-content/uploads/2023/06/evdypa.png

Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 70 επαγγελματιών, εργαζομένων, ανέργων και πτυχιούχων, στη θεματική ενότητα «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη», μέσω συνεργασίας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΥΠΑ. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 23:59, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στους παρακάτω ηλεκτρονικούς συνδέσμους:

Τμήμα Κοζάνης: https://miskedivim.uowm.gr/evkodypa/register/

Τμήμα Φλώρινας: https://miskedivim.uowm.gr/evdypa/register/

Σκοπός του προγράμματος, συνολικής διάρκειας 62 ωρών (27 ώρες θεωρία και 35 ώρες εργαστήριο), είναι να λάβουν οι καταρτιζόμενοι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να επισκευάζουν και να συντηρούν ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 70 ανέργους, επαγγελματίες και εργαζόμενους με επαγγελματική προϋπηρεσία σε συμβατικά συνεργεία αυτοκινήτων που διαμένουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και σε σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας και Καστοριάς της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί δια ζώσης σε δυο τμήματα των 35 ατόμων, σε κατάλληλες εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που πληρούν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, στην Κοζάνη και τη Φλώρινα.

Στους καταρτιζόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είναι ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Τεχνίτη Οχημάτων Υψηλής Τάσης.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζει την προσπάθεια υπεύθυνης ενημέρωσης και αξιόπιστης κατάρτισης σε θέματα αιχμής όπως η ραγδαία εξελισσόμενη τεχνολογία της Ηλεκτροκίνησης. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους φορείς της χώρας όπως η ΔΥΠΑ με σκοπό να προετοιμάσει το ανθρώπινο δυναμικό της Δυτικής Μακεδονίας, εργαζόμενους, επαγγελματίες και πτυχιούχους, με νέες γνώσεις και δεξιότητες, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Back to top button