ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πρώτη νυχτερινή ποδηλατάδα στη γυρολιμνιά για φέτος (οδηγίες)

Η κλασσική νυχτερινή ποδηλατάδα της παρασκευής για πρώτη φορά φέτος γιορτάζοντας την έναρξη του καλοκαιριού .
Σας περιμένουμε για μια μαγευτική βόλτα στον μικρό γύρο της λίμνης.
Friday Night Riders vol. one (Καλό Καλοκαίρι..)
Συνάντηση στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 23/6 ΣΤΙΣ 20:45
Αναχώρηση στις 21:00.
Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση κράνους είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ βάση νόμου στα παιδιά κάτω των 12 ετών, αν και σαν σύλλογος θα σας συνιστούσαμε να φοράτε πάντα και όπου ποδηλατείτε το κράνος σας ανεξαρτήτου ηλικίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ:
Απαραίτητος εξοπλισμός στο ποδήλατο σας είναι τα ΛΕΥΚΑ φώτα πορείας εμπρός ώστε να βλέπετε που πάτε στο σκοτάδι και ένα φως ΚΟΚΚΙΝΟ ασφαλείας πίσω. Δεν επιτρέπονται φώτα που αναβοσβήνουν σε καμία περίπτωση διότι δημιουργούν προβλήματα. Tα περισσότερα φώτα στην αγορά έχουν και επιλογή να μην αναβοσβήνουν οπότε τα βάζετε σε αυτή την θέση και είστε έτοιμοι.
————————————————
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Δεν θα μπορέσει να μας ακολουθήσει κάποιος ποδηλάτης οποίος δεν έχει τα προαναφερθέντα ελάχιστα απαιτούμενα φώτα στο ποδήλατο του για λόγους ασφαλείας.
———————————————————–
Κανόνες συμμετοχής τους οποίους αποδέχεστε με την εμφάνιση σας στην βόλτα μας:
1. Ελέγχουμε το ποδήλατο μας και τον εξοπλισμό μας πριν την βόλτα!! Μπορεί οι ποδηλατοβόλτες του συλλόγου να έχουν πάντα ένα μέλος που ειναι τεχνικά καταρτισμένο να βοηθήσει σε ΜΙΚΡΟΒΛΑΒΕΣ στα ποδήλατα μας αλλά οχι για σοβαρά προβλήματα που μπορεί εμφανιστούν. Ένα ποδήλατο που έχει πρόβλημα απο την αρχή μπορεί να καταστρέψει την μέρα σας με πολλούς τρόπους και γι’αυτο ΠΑΝΤΑ πρέπει να γίνετε έλεγχος πριν απο κάθε βόλτα για την κατάσταση του ποδηλάτου μας ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων!
2. Προσέχουμε τα νέα μέλη της ομάδας. Δεν γνωρίζουν όλοι οι νέοι στον χώρο του ποδηλάτου όσα γνωρίζουν οι παλιοί, ακόμη και πράγματα που δεν περιμένουμε οτι δεν τα γνωρίζουν. Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή στην ποδηλασία, μόνο χαζές απαντήσεις υπάρχουν. Μην ντραπείτε να ρωτήσετε το οτιδήποτε! η σωστή ενημέρωση κάνει την σωστή βόλτα!
3. Είμαστε ομάδα, δεν λειτουργούμε αυθαίρετα και μεμονωμένα! η βόλτα παραμένει βόλτα και δεν είναι σε καμιά περίπτωση ανταγωνιστικού χαρακτήρα και δεν θα γίνει ΚΑΜΙΑ οπισθοχώρηση σε αυτό το θέμα. Εαν κάποιος πιστεύει ότι κινούμαστε αργά αποχωρεί απο την βόλτα χωρίς καμία παρεξήγηση, και απο την άλλη, εάν κάποιος νομίζει οτι πάμε πολύ γρήγορα μας ειδοποιεί έγκαιρα για να κόψουμε ταχύτητα. Λειτουργούμε σαν ομάδα και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω! Ακολουθούμε όλοι το γενικό γκρουπ ποδηλάτων στο οποίο είναι πάντα παρόν ο εκπρόσωπος του συλλόγου και υπεύθυνος της βόλτας. Ενημερώνουμε τον υπεύθυνο για κάθε τι που μπορεί να πέσει στην υπόληψη μας που ίσως φέρει τους ποδηλάτες σε κίνδυνο ή για τυχόν αποχώρηση μας απο την βόλτα.
4. Φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα στην βόλτα μας: Νερό, σαμπρέλα εφεδρική, φώτα μπρος-πίσω, φαγητό, εξτρά ρουχισμός, κάποιο μικρό φαρμακείο. Επίσης δεν ξεκινούμε καμία βόλτα εάν δεν αισθανόμαστε καλα, η ήμαστε αδιάθετοι έστω και λίγο.
5. Δεν παραβιάζουμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ της βόλτας. Ο ΚΟΚ ισχύει και για τα ποδήλατα και φυσικά οι κυρώσεις για την μη συμμόρφωση σε αυτόν. Δεν ανεβαίνουμε στα πεζοδρόμια. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Εάν καταστεί απαραίτητο λόγο κακής ποιότητας του δρόμου πρέπει να γίνει ή με ταχύτητα ίση με κάποιον που περπατάει και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούμε προτεραιότητα ή να περπατήσουμε κι εμείς σπρώχνοντας το ποδήλατο με τα χέρια.
6. Το κράνος, αν και δεν είναι υποχρεωτικό στους ενήλικες απο τον νόμο (ακόμη), είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ στα παιδιά κάτω των 12 ετών και για όλους σε όλες τις εκτός πόλης βόλτες του συλλόγου. Αυτό σημαίνει οτι δεν θα μπορέσει να έρθει μαζί μας κάποιος ή κάποια που δεν έχει κράνος. Εάν δεν έχετε κράνος, ειδοποιήστε μας έγκαιρα ώστε ,εαν είναι δυνατόν ,να βρούμε για εσάς ένα δανεικό.
7. Ο σύλλογος κάνει τα πάντα για να πάνε όλα καλά στην βόλτα μας αλλά κάποιες φορές μπορεί να μην τα καταφέρει λόγο ανωτέρας βίας. Σε καμία περίπτωση δεν φέρει κανένα μέλος του συλλόγου ΚΑΜΙΑ ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε οποιαδήποτε δράση του ποδηλατικού συλλόγου Καστοριάς “620”. Ο κάθε ποδηλάτης είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για την ατομική του ασφάλεια. Για τα ανήλικα μέλη ισχύει, χωρίς εξαιρέσεις, ότι πρέπει πάντα να συνοδεύονται απο κάποιον γονέα ή κηδεμόνα , ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια τους.
Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620”

Back to top button