Καστοριά

Τέσσερις αθλητές του Ναυτικού Ομίλοιυ Μαυροχωρίου στο κοινόβιο προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας! (φωτο)

Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά βρίσκεται σε εξέλιξη το κοινόβιο προετοιμασίας για τις διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν. Οι αθλητές που στελεχώνουν την ομάδα, έχουν επιλεχθεί από τις δοκιμασίες Αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκαν στο νερό κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, καθώς και από τα εργομετρικά τεστ που διεξάγονται κάθε μήνα από τον Οκτώβρη μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, έχοντας περάσει από τις προαναφερθείσες δοκιμασίες, 4 αθλητές από το σωματείο μας, η Φίτσιου Ζωή, ο Χωλόπουλος Νικόλαος, ο Δάσκαλος Άγγελος και ο Γαλάνης Παντελεήμων, βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Σχοινιά.

Η 28χρονη Φίτσιου Ζωή “κουβαλώντας” το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε με την συναθλήτριά της, Κοντού Μιλένα (ΝΟΜ), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών /Γυναικών στο Μπλεντ της Σλοβενίας, συνεχίζει δυναμικά την προετοιμασία της. Το περασμένο Σάββατο έλαβε μέρος στις εσωτερικές δοκιμασίες της εθνικής ομάδας για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκερνης στις 7-9 Ιουλίου, όπου και θα αγωνιστεί στο διπλό (2Χ)Ελαφρών Βαρών Γυναικών με την Κοντού Μιλένα. Η Ζωή θα  ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της χρονιάς, με την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών /Γυναικών στις 3-10 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι, της Σερβίας, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο νεότερος της ομάδας μας, Χωλόπουλος Νικόλαος, έπεσε στο στίβο μάχης στις 17 Ιουνίου, στις δοκιμασίες χρόνου και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23, στο διπλό (2Χ) με τον Δημήτρη Παπαζόγλου (ΝΑΟΣ) που θα διεξαχθεί στις 19-23 Ιουλίου στη Φιλιππούπολη στη Βουλγαρία. Ο Νικόλας πριν ένα μήνα, 20-21 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων /Νεανίδων στην πόλη Μπριβ της Γαλλίας, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο διπλό (2Χ)με τον Δημήτρη Παπαζόγλου. Ο αθλητής μας έχει ακόμα μία δοκιμασία πρόκρισης, την 1η Ιουλίου, για να διεκδικήσει μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων,στο Παρίσι.

Το “δίδυμο” της δικώπου, Δάσκαλος Άγγελος και Γαλάνης Παντελής, έχοντας λάβει μέρος για πρώτη φορά σε κοινόβιο προετοιμασίας επιλογής  Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας Εφήβων /Νεανίδων, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων προκειμένου να φτάσουν στις χρονομετρήσεις την 1η Ιουλίου. Σ’ αυτές τις δοκιμασίες θα επιλεχθούν τα πληρώματα που θα ταξιδέψουν στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος και το Δ. Σ. του ομίλου τους εύχεται ολόψυχα να πετύχουν τους στόχους τους και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Έχουν δουλέψει σκληρά, με ψυχή και πάθος για το άθλημα που τόσο αγαπούν, ώστε να προσδοκούν γι’ αυτά που ονειρεύονται.

Φίτσιου Ζωή

 

Χωλόπουλος Νικόλαος

 

Γαλάνης Παντελής – Δάσκαλος Άγγελος

Back to top button