Καστοριά

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για την κοινωνία και τη δημοκρατία

Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς, που έδωσαν μαζί μας την εκλογική μάχη με αυταπάρνηση, πάθος, πείσμα και αξιοπρέπεια.
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό για εμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση και δεύτερος στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, παρά του ότι έχουμε υποστεί μια σοβαρή εκλογική ήττα.
Πιστεύουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και για τη δημοκρατία.
Ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν υπήρξαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για τον προοδευτικό χώρο. Και αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Δυστυχώς γι` αυτή την εξέλιξη την κύρια ευθύνη έχει η ηγεσία της ΝΔ που μετέφερε το πεδίο της προεκλογικής αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα, διολισθαίνοντας μάλιστα σε έναν ακραίο εθνικιστικό και διχαστικό λόγο που διόγκωσε την Ακροδεξιά.
Σε κάθε περίπτωση σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας οφείλουν να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους. Και σε ό,τι μας αφορά αυτό αποτελεί προτεραιότητα.
Αυτή η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ νηφάλια εκτίμηση, δημοκρατική εγρήγορση, ενότητα, αλλά και γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές.
Παραμένουμε η βασική δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι στη Δεξιά και να ασκήσει αποφασιστική προγραμματική αντιπολίτευση γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των πολιτών.
Πιστεύουμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος. Ένα κύκλος θετικής προσφοράς στην κοινωνική πλειοψηφία και την πατρίδα.
Στόχος μας πλέον είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέους συσχετισμούς, υπέρ της προόδου και της δικαιοσύνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία.

Back to top button