Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

20 περιπατητικές διαδρομές 102 χλμ. δρομολογεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Πρόταση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου «Επέκταση και βελτίωση περιπατητικών διαδρομών στις Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη και Άργους Ορεστικού Δήμου Άργους Ορεστικού» προϋπολογισμού 220.800 € υπέβαλλε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας».
Το έργο αφορά την επέκταση και βελτίωση μονοπατιών – περιπατητικών διαδρομών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Άργους Ορεστικού. Περιλαμβάνονται 20 περιπατητικές διαδρομές συνολικού μήκους 102,24 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή των Οντρίων, της Ασπροκκλησιάς – Αμμουδάρας – Βοτανίου και του όρους Ίστακος (Βογατσικό – Κωσταράζι – Μηλίτσα – Γέρμας – Αμπελόκηποι).
Επιπλέον έχει υποβληθεί υποέργο που αφορά δράσεις δημοσιότητας – προβολής των περιπατητικών διαδρομών, που περιλαμβάνει κατασκευή ιστοτόπου, εφαρμογή για mobile συσκευές, έντυπο τουριστικό υλικό και έντυπους  πληροφοριακούς χάρτες.

Back to top button