Κόσμος

Εξαπλώνονται τα επεισόδια στη Γαλλία – Δύο νεκροί

Ξεσηκωμός τόσο στη Γαλλία όσο και στις αποικίες για τη δολοφονία 17χρονου από αστυνομικά πυρά. Ένας 19χρονος έπεσε από στέγη και πέθανε, ενώ στη Γουιάνα ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα.

Σε αναβρασμό βρίσκεται, για μία ακόμη μέρα, η Γαλλία μετά τη δολοφονία 17χρονου από αστυνομικά πυρά. Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (30/06), ένας 19χρονος σκοτώθηκε την προηγούμενη νύχτα στο Seine-Maritime όταν έπεσε από ύψος 5 μέτρων.

Ο νεαρός βρισκόταν στη στέγη ενός σούπερ μάρκετ, την ώρα που το κατάστημα ήταν στο επίκεντρο ταραχών. Διακομίστηκε, εγκεφαλικά νεκρός σε νοσοκομείο, και λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας νεαρός άνδρας στα 19 του πέθανε σήμερα το απόγευμα αφότου έπεσε από στέγη στην οποία είχε ανέβει μαζί με έναν άλλο νεαρό άνδρα”, είπε στο RTL ο εισαγγελέας του Ρουέν.
Ένας νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στη Γουιάνα

Οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί σε πολλές πόλεις της χώρας και όχι μόνο, καθώς διαμαρτυρίες και επεισόδια σημειώθηκαν και σε αποικίες. Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης (30/06), όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στη Γουιάνα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα, Καγιέν, σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, με έναν 50χρονο να δέχεται αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του και να χάνει τη ζωή του.

“Τα ευρήματα και η έρευνα αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι οι πυροβολισμοί προέρχονταν από τους ταραξίες, η αστυνομία δεν χρησιμοποίησε ποτέ φονικό όπλο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς” δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας (DTPN). «Θα μπορούσαμε να είχαμε έναν νεκρό συνάδελφο», πρόσθεσε. «Όταν κάναμα επέμβαση, υπήρξαν αρκετοί πυροβολισμοί με πυροβόλα όπλα και όταν φύγαμε, υπήρξε μια δεύτερη σειρά, συμπεριλαμβανομένου του θανατηφόρου πυροβολισμού που χτύπησε το θύμα στο μπαλκόνι του», διευκρίνισε το DTPN .

Ο εισαγγελέας της Καγιέν δήλωσε από την πλευρά του: “Καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρονταν, πυροβολήθηκε προς την κατεύθυνση της αστυνομίας. Ένας 50χρονος άνδρας χτυπήθηκε στο στήθος και πέθανε πολύ σύντομα από τα τραύματά του”.
Απαγόρευση διαδηλώσεων σε μεγάλες πόλεις

Οι νομαρχίες πολλών πόλεων όπως η Μασσαλία, η Λυών και το Μπορντό απαγόρευσαν κάθε διαδήλωση στα κέντρα των πόλεων την Παρασκευή. Αυτές οι απαγορεύσεις, που αφορούν επίσης το Στρασβούργο, το Μονπελιέ, την Τουλούζη, τη Γκρενόμπλ και το Ανεσί, έρχονται καθώς εκκλήσεις για συγκεντρώσεις την Παρασκευή στις 8 μ.μ. σε 6 μεγάλες πόλεις ” κατά του ρατσισμού, των εγκλημάτων και της αστυνομικής βίας ” μεταδίδονται ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα.

news247.gr

 

 

Back to top button