Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για τους διεκδικητές της ηγεσίας του

Η «μάχη» της διαδοχής

Με την παραίτηση Τσίπρα ξεκίνησε και το παιγνίδι της διαδοχής. Tα ονόματα που ακούγονται και θεωρείται πιθανόν να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

Έφη Αχτσιόγλου: Είναι ένα από τα πρόσωπα που ακούστηκε έντονα το όνομα της και πριν την παραίτηση Τσίπρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη θεωρούν και φαβορί. Προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα, είναι καλή γνώστρια των οικονομικών και εργασιακών θεμάτων

Αλέξης Χαρίτσης: Ένας νέος πολιτικός, με μια επιτυχημένη θητεία στους υπουργικούς θώκους, με μεστό και όχι ακραίο λόγο και με απήχηση στο κομματικό κοινό.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Υπουργός Οικονομικών, που διαδέχτηκε το Γιάνη Βαρουφάκη στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου. Ακούγεται το όνομα του, αλλά δεν είναι βέβαιο ακόμα ότι θα είναι υποψήφιος, κάτι που θα αποφασίσει η κίνηση Ομπρέλα της οποίας ηγείται και η οποία είχε αποτελέσει την εσωκομματική αντιπολίτευση για τον Α. Τσίπρα τα προηγούμενα χρόνια.

Διονύσης Τεμπονέρας: Ένας νέος πολιτικός με όνομα βαρύ σαν ιστορία, με μεγάλες συμπάθειες στο κόμμα. Στην προεκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου είχε οριστεί επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής με απόφαση του Α. Τσίπρα και είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Το μείον για τον κ. Τεμπονέρα είναι ότι δεν έχει εκλεγεί βουλευτής και αυτό θα οδηγούσε σε διαρχία τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε την εμφάνιση του τις τελευταίες μέρες στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος πάντως είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να πάρει κάποια θέση, όμως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει άρδην.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα και στην εκλογή προέδρου της Κ.Ο. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερη είναι η Όλγα Γεροβασίλη η οποία έχει διατελέσει και γραμματέας της Κ.Ο., έχει καλή γνώση των κοινοβουλευτικών και είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές.

ertnews.gr

Back to top button