Κόσμος

Γαλλία: Σχέδιο διακοπής των social media σε περίπτωση που τα έκτροπα συνεχίζονταν (βίντεο)

Μετά από μία εβδομάδα απόλυτου χάους στους γαλλικούς δρόμους, ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία σημειώνοντας πως η κρίση έχει παρέλθει αλλά υπάρχει πολύ δουλειά μπροστά.

Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να τόνισε πως τα δύσκολα πέρασαν αλλά υπογράμμισε πως θα υπάρξει σύντομα νομοθετικό έργο από την κυβέρνηση ως απάντηση στη λαϊκή οργή.

«Θα συνεχίσουμε τη δουλειά, η πρώτη απάντηση είναι η τάξη, η ηρεμία, η ομόνοια, αλλά η συνέχεια θέλει δουλειά στα βαθιά προβλήματα».

Σχέδιο διακοπής των social media

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με την αποκάλυψη πως η κυβέρνηση Μακρόν είχε σχέδιο να διακόψει την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε περίπτωση που τα επεισόδια κλιμακώνονταν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ολιβιέ Βεράν  προσπάθησε να «καλύψει» τον Γάλλο πρόεδρο χωρίς μεγάλη επιτυχία.

«Αυτό που κάναμε κατά τη νύχτα των επεισοδίων ήταν να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε από τις πλατφόρμες να διακόψουν συγκεκριμένες λειτουργίες για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο».

Έρευνα της εισαγγελίας του Παρισιού

Η εισαγγελία του Παρισιού εξακολουθεί να ερευνά για τα στοιχεία των χιλιάδων ανήλικων που μετέτρεψαν του γαλλικούς δρόμους σε κόλαση. Υπάρχουν όμως και 10 έρευνες για ασύμμετρη αστυνομική βία.

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως εκτός από τον 27χρονο που έπεσε νεκρός από χειροβομβίδα κρότου λάμψης στη Μασσαλία, ακόμη ένας νεαρός άνδρας νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Για τους περισσότερους από 12.000 ανηλίκους που ξέσπασαν την οργή τους, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο θάνατος του Ναέλ.

«Δεν είναι μόνο ο θάνατος του Ναέλ που τα προκάλεσε όλα. Είναι λόγω των όσων συμβαίνουν στις γειτονιές μας αλλά και σε όλες τις γειτονιές της Γαλλίας».

Προκαλεί η ακροδεξιά

Η ακροδεξιά συνεχίζει να προκαλεί με τις θέσεις και τις απόψεις της.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας σε συγκεκριμένες γειτονιές, σε υποβαθμισμένες ζώνες, είναι οι τελευταίοι εκπρόσωποι της Γαλλίας στις συγκεκριμένες περιοχές. Ο Ναέλ ήταν Γάλλος τυπικά», είπε ο Ζαν Μεσιά, διοργανωτής του εράνου για την οικογένεια του αστυνομικού που σκότωσε τον 17χρονο.

Περισσότερα από 1.600.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν στον ηλεκτρονικό έρανο που οργάνωση ο Αιγυπτιακής καταγωγής ακροδεξιός πρώην συνεργάτης της Μαρίν Λεπεν και του Ζεμούρ.



megatv.com

Back to top button