Κοζάνη

Κοζάνη: Συνεχίζεται η απαγόρευση εργασιών στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Καλαμιάς

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κοζάνης, που εκδίκασε την υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της Καλαμιάς Κοζάνης εναντίον της εταιρείας που κατασκευάζει το φωτοβολταϊκό πάρκο πέριξ του οικισμού τους, αποφάσισε ότι, η προσωρινή διαταγή που απαγορεύει όλες τις εργασίες στο υπό κατασκευή πάρκο «θα ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου».

Το συγκεκριμένο αίτημα που διατυπώθηκε από τους δικηγόρους των κατοίκων κατά την διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας, έγινε δεκτό από το δικαστήριο και σύμφωνα με τον Γιάννη Θεοφύλακτο, έναν εκ των τριών νομικών που τους εκπροσώπησαν στον δικαστικό τους αγώνα, «η σημερινή δικαστική απόφαση καταγράφεται ως μια μικρή νίκη στο δύσκολο αγώνα που κάνουν».

Επισημαίνεται ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλαμιά Κοζάνης, ισχύος 45 MW, κατασκευάζει η εταιρεία kiefer για λογαριασμό της Lightsource bp. Πριν από ένα μήνα έξι κάτοικοι συνελήφθησαν από την αστυνομία όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση εργασιών, για να αφεθούν στην συνέχεια ελεύθεροι με απόφαση Εισαγγελέα. Οι κάτοικοι, εδώ και αρκετό διάστημα, αντιδρούν στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου, γιατί, όπως αναφέρουν, περικυκλώνει το χωριό τους σε ένα τόξο 180 μοιρών και βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια απειλώντας την βιωσιμότητα του χωριού και οδηγώντας στην καταστροφή την κτηνοτροφία στην περιοχή.

ΑΠΕ |  Σπ. Κουταβάς

Back to top button