Ελλάδα

Σε θέσεις μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ – Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των διεκδικητών της προεδρίας

Σε φάση αναδιάταξης και δημιουργίας συμμαχιών βρίσκονται τα εσωκομματικά στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος, συζητήσεις και κρυφές διεργασίες μεταξύ των τάσεων διεξάγονται σε πολύ έντονους ρυθμούς. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα και της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο.



«Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, όμως, καταλαβαίνουμε ότι τα κόμματα κρίνονται και από το πώς διαχειρίζονται και τις πιο δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου τονίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι διάδοχοι του Α. Τσίπρα είναι οι: Εφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς , Παύλος Πολάκης  και ο Ε. Τσακαλώτος.

«Δίνω υπόσχεση ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ την επόμενη ημέρα να παλεύει. Θα είμαστε η φωνή των παιδιών που δουλεύουν στον Τουρισμό με άθλιες συνθήκες, των παιδιών που πέφτουν πάνω τους λάδια και πέφτουν σε ψυγεία. Θα είμαστε και η φωνή των παιδιών που πνίγονται στην Πύλο ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δημήτρης Βίτσας ήταν το πρώτο στέλεχος το οποίο τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ ενός υποψηφίου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Εμένα θα με ενδιέφερε να κατέβει και μάλιστα ότι θα είναι η πρώτη προτίμησή μου ο Ευκλείδης».

 Να προχωρήσει συντεταγμένα σε ένα νέο ελπιδοφόρο τοπίο, μεσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον περιγράφουν τα στελέχη του.

Το να γίνεται κριτική είναι φυσιολογικό, εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό η Πόπη Τσαπανίδου παραιτήθηκε από  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν τέταρτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, όμως δεν εξελέγη λόγω των  αρνητικών επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιουνίου.

Ως αντικαταστάτης της κας Τσαπανίδου ακούγεται το όνομα του αναπληρωτή εκπροσώπου Στέργιου Καλπάκη.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς | ertnews.gr

Back to top button