ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

32ης Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση: Αναχώρησαν τα πρώτα πούλμαν για το Νεστόριο (φωτογραφίες)

https://www.902.gr/sites/default/files/styles/galleria_zoom/public/MediaV2/20230712/anaxorisi_athina_3.jpg?itok=fQT7W9IB

Με κέφι, ζωντάνια και πολλή προσμονή αναχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι πρώτες ομάδες για το Νεστόριο και την 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

Ανάμεσά τους και οι ομάδες των μικρών κατασκηνωτών που θα συμμετάσχουν στην παιδική κατασκήνωση που έχει επιμεληθεί με μεράκι και με τη συνδρομή παιδαγωγών η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ακόμα γωνιά της χώρας μας, να μάθουν από κοντά ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του λαού μας. Ειδικά για φέτος, μέσα από ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα, με κατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο θα «ταξιδέψουν» στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ.

Θα συμμετάσχουν, επίσης, σε αθλητικά παιχνίδια, δράσεις στο βουνό, ενώ θα πραγματοποιήσουν και εκπαιδευτικές επισκέψεις και θα παρακολουθήσουν το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που θα ξεδιπλώνεται στην κατασκήνωση.

Συγκεκριμένα:

  • Τετάρτη 12 Ιούλη: Αναχώρηση από τις περιοχές με ενδιάμεσο σταθμό για μπάνιο στη θάλασσα (για όσους ξεκινήσουν από πιο μακρινές περιοχές). Άφιξη στην κατασκήνωση, τακτοποίηση στις σκηνές, γνωριμία με τον χώρο, τους κανόνες και το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, προβολή ταινίας.
  • Πέμπτη 13 Ιούλη: Αθλητικές δραστηριότητες – παιχνίδια δάσους, πεζοπορία στο βουνό, πάρτι για τα 30 τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου».
  • Παρασκευή 14 Ιούλη: Επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό στο Δισπηλιό, έναν λιμναίο οικισμό της Νεότερης Νεολιθικής Περιόδου, που αναπτύχθηκε γύρω από τη λίμνη από τα μέσα της 6ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τα μέσα της 4ης χιλιετίας π.Χ. και στο αντίστοιχο μουσείο, επίσκεψη στο ενυδρείο και βόλτα στην πόλη της Καστοριάς, συναυλίες στον χώρο της κατασκήνωσης.
  • Σάββατο 15 Ιούλη: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ξενάγηση στη νοσοκομειούπολη, συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση, παιχνίδια και δραστηριότητες στο μαθητικό στέκι, συναυλίες και προβολή ταινίας.
  • Κυριακή 16 Ιούλη: Αναχώρηση από Νεστόριο και άφιξη στις περιοχές.

https://www.902.gr/sites/default/files/styles/galleria_zoom/public/MediaV2/20230712/anaxorisi_athina_2.jpg?itok=QN3AThUkhttps://www.902.gr/sites/default/files/styles/galleria_zoom/public/MediaV2/20230712/anaxorisi_athina_13.jpg?itok=yD-j62FQhttps://www.902.gr/sites/default/files/styles/galleria_zoom/public/MediaV2/20230612/afisa_kataskinosi.jpg?itok=2l0cgemJ

902.gr

Back to top button