Ελλάδα

Κρήτη: Τουρίστρια τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ ήταν σε ταβέρνα

Το «έθιμο» των άσκοπων πυροβολισμών που τόσες προσπάθειες έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό να καταπολεμηθεί, παρ’ ολίγο να στοιχίσει τη ζωή μιας 46χρονης τουρίστριας σε χωριό των Χανίων.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ταβέρνα στον Στύλο Αποκορώνου, όταν η 46χρονη Ελβετίδα, ένοιωσε ένα έντονο κάψιμο στο ώμο. Προφανώς είχε βληθεί από αδέσποτη σφαίρα, λόγω άσκοπων πυροβολισμών που άγνωστοι ως τώρα δράστες έριχναν σε άλλο σημείο του χωριού.

Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο χωριό να να ερευνήσουν τις συνθήκες τραυματισμού της γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται οι πυροβολισμοί να προήλθαν από κοινωνικό γεγονός που ελάμβανε χώρα στον Στύλο. Η 46χρονη, ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και η κατάσταση της δεν εμπνέει ανησυχία.

Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΚΥ Βάμου, που έσπευσαν με ασθενοφόρο στην περιοχή.

Χανιά: Ακόμη ψάχνουν το δράστη

Δεν έχουν  αποδώσει ως τώρα καρπούς, οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που πυροβολούσαν άσκοπα το απόγευμα του Σαββάτου στον Στύλο Αποκορώνου.

Πυροβολισμοί που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας 46χρονης Ελβετίδας που απολάμβανε το φαγητό της σε ταβέρνα του χωριού. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα άρχισαν τις έρευνες, κινούμενοι στο περιβάλλον του γαμπρού, στο γάμο που  γινόταν στο χωριό. Εκείνη  την ώρα φίλοι και συγγενείς του, πυροβολούσαν για να τον «αποχαιρετίσουν», όπως συνηθίζεται στην Κρήτη.
Μία από τις βολίδες, που βρέθηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία, χτύπησε στα κλαδιά πλατάνου και τραυμάτισε την 46χρονη που εκείνη την ώρα με την παρέα της γευμάτιζε στη σκιά του. Ευτυχώς το τραύμα στον ώμο ήταν επιπόλαιο και δεν χρειάστηκε τίποτα άλλο, παρά μόνο παροχή πρώτων βοηθειών.

Θα θυμάται όμως για πάντα την περιπέτεια που πέρασε, προϊόν αυτού του ανόητου «εθίμου» που συνεχίζει να προσβάλει την Κρήτη και να προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο.

ertnews.gr

Back to top button