ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριοΦλώρινα

Μια καινοτόμος δράση σε διεθνές επίπεδο στο Φεστιβάλ Γράμμου (φωτογραφίες)

Στο Πλαίσιο των Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Γράμμου του Δήμου Νεστόριου το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών / Φλώρινα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ) με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία υλοποιεί στην περιοχή του Γράμμου τη δράση ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, Ο Γράμμος ως Μεγάλος Ελιγμός V με υπεύθυνο τον καθηγητή Γιάννη Ζιώγα (ΤΕΕΤ/ΠΔΜ).
Η υλοποίηση της δράσης ξεκίνησε τις περιπατητικές διερευνήσεις την Παρασκευή 14 Ιουλίου της περιοχής Φούσιας και το Σάββατο 15 Ιουλίου της διαδρομής Πληκάτι-Τσούκα Πέτσικ-Γκίστοβα-Γράμμουστα. Το νομαδικό σώμα τριών καλλιτεχνών-ερευνητών υλοποίησε το άυλο περιπατητικό έργο της διάσχισης (perceivers) και συναντήθηκε την Κυριακή 16 και την Δευτέρα 17 Ιουλίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης με την ομάδα φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΕΤ και τους μετέφερε την βιωματική εμπειρία της διάσχισης για να υλοποιήσουν με την σειρά τους (receivers).
Η διαδικασία είναι καινοτόμος σε διεθνές επίπεδο αφού υλοποιεί καλλιτεχνικά έργα τόσο με την εσνώματη πρωτογενή βίωση όσο και με την μεταφερόμενη προφορική εμπειρία.
Οι δύο ομάδες εργασίας θα συνεχίσουν να εργάζονται τις επόμενες ημέρες στην περιοχή διαδρώντας με το τοπίο, τις μνήμες και την φυσική του παρουσία, ολοκληρώνοντας την καλλιτεχνική δια ζώσης και απομακρυσμένη υλοποίηση καλλιτεχνικών έργων.
Συμμετέχουν οι:
🔹Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, Jez Hastings, Χρήστος Ιωαννίδης (νομαδικό σώμα)
🔹Geert Vermeire, Ρένα Γουμπερίτση, Έφη Κώτουλα, Αλεξάνδρα Μπουλά, Δώρα Σιαφλά, Κάρολος Χειλάς, Michal Salwiński (αποδέκτες)
WAC International Encounters/Conference 2023
Φεστιβάλ Γράμμου – Δήμος Νεστορίου
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, Ο Γράμμος ως Μεγάλος Ελιγμός V
14 έως 20 Ιουλίου 2023

 

 

 

 

 

Back to top button