Ελλάδα

Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο: Στις φλόγες ξενοδοχεία – Εγκλωβισμένοι πυροσβέστες σε μοναστήρι

Την ώρα που για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ρόδο, μια άνιση μάχη με τις φλόγες, η φωτιά ανεξέλεγκτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίο τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Και ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν, ενισχύονται και οι άνεμοι, που έχουν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.



Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία,, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη. Από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία.

Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν

Την εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι διέταξαν οι αρχές, με μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112, ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα.

Οι τουρίστες, που έκαναν τις διακοπές τους στο χωριό Κιοτάρι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γεννάδι, μετά και την εκκένωση των ξενοδοχείων.

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι Πυροσβέστες στη Μονή

Στις φλόγες τρία ξενοδοχεία στη Ρόδο-Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι πυροσβέστες στη Μονή Υψενής (photos)
Ενώ νωρίτερα οι πληροφορίες ήθελαν να έχει επιτευχθεί η εκκένωση της Μονής Υψενής, νεότερες πληροφορίες σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίο, αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες εξακολουθούν να είναι ακόμα στη Μονή Υψενής, στη στοά που έχει το μοναστήρι, είναι ασφαλείς αλλά είναι δύσκολο να το εγκαταλείψουν. Οι πυροσβέστες μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, εγκλωβίστηκαν στην προσπάθεια τους να πείσουν τις καλόγριες να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι.

ertnews.gr

Back to top button