ΑγροτικάΚαστοριάΚοζάνηΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Η ιστορία της εταιρίας «Μελλάς» (φωτογραφίες)

Ονομάζομαι Σωτηρούλα Ευθυμιάδου και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Θεσσαλονίκης. Κατάγομαι από μία αγροτική – μελισσοκομική οικογένεια.


Η ενασχόληση με τη φύση και την μελισσοκομία είναι κάτι που πέρασε από γενιά σε γενιά στην οικογένεια μας. Είναι μια αγάπη βαθιά ριζωμένη στο DNA μας θα έλεγε κανείς. Πρόκειται για έναν άρρηκτο δεσμό, από ότι φάνηκε, καθώς ο τρόπος ζωής και οι αδίστακτοι ρυθμοί των μεγαλουπόλεων ήταν αυτοί που με ώθησαν να γυρίσω στα πάτρια εδάφη, να ανασυνταχθώ, να δω τι πραγματικά με κάνει ευτυχισμένη και με τι πραγματικά θέλω να βιοποριστώ. Έτσι, το 2021, και έπειτα από αρκετή σκέψη και μελέτη, πήρα την απόφαση να τα αφήσω όλα πίσω μου και να κάνω μια νέα αρχή στη ζωή μου …Να επιστρέψω στη φύση, που έμαθα να ζω και να αγαπώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, και να κάνω επάγγελμα αυτό που μου προσέφερε κατά βάση χαρά και ηρεμία του μυαλού. Έτσι έγινα επαγγελματίας μελισσοκόμος.

Σ’ αυτό το μονοπάτι με χαρά με ακολούθησε και ο Τάσος, ένα παιδί αστικής οικογένειας μεν, λάτρης της φύσης δε, ο οποίος γοητευμένος εξαρχής με την ιδέα, έγινε αμέσως ένθερμος υποστηρικτής της μελισσοκομίας. Έτσι, εκτός από τη ζωή, αποφασίσαμε να μοιραστούμε και την δουλειά.

Όταν ήρθε η ώρα να βρούμε ένα όνομα για την εταιρία μας οι ιδέες δε σας κρύβω ήταν πολλές. Θέλαμε όμως, ένα όνομα, το οποίο να αντικατοπτρίζει τις δύο μεγάλες μας αγάπες, την μελισσοκομία και κατ’ ακολουθία το μέλι αλλά και την προικισμένη από το Θεό Ελλάδα μας με την υπέροχη ύπαιθρό της . Έτσι, ενώσαμε τις λέξεις μέλι και Ελλάς και βγήκε το όνομα «Μελλάς».

Από εκεί ξεκίνησαν όλα, ένα ταξίδι μαγικό και διαρκείας στην ελληνική ύπαιθρο. Κυνηγώντας συνεχώς ανθοφορίες και μελιτοφορίες πάσης φύσεως με την καλύτερη παρέα, τα κορίτσια μας, όπως χαριτολογώντας αποκαλούμε τις μέλισσες… Κάνουμε κάτι που ειλικρινά αγαπούμε και το κάνουμε με αργά αλλά σταθερά βήματα. Σκοπός μας είναι η σταδιακή εξέλιξη και βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης μας.

Η πολύτιμη εμπειρία που έλαβα από τους προγόνους μου αλλά και η δική μας αγάπη σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία, που αποκτήσαμε για την μελισσοκομία, μας έχουν δώσει τα κατάλληλα εφόδια αλλά και ισχυρά κίνητρα για να πορευτούμε και να εξελίξουμε την παράδοση, με αποτέλεσμα να παράγουμε προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

Όντες λάτρεις της μητέρας φύσης και νομάδες μελισσοκόμοι, παράγουμε διάφορα είδη μελιού, γύρη, βασιλικό πολτό, κεραλοιφές κ.ά. , πάντα με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.

Back to top button