Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Μήνυμα Γρηγόρη Γρηγοριάδη για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (βίντεο)


Η 12η Αυγούστου, ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Έκτοτε, έχει καθιερωθεί ως μέρα-ορόσημο για τη νεολαία, θέτοντας στο επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέες και οι νέοι είναι πάρα πολλές και είναι χρέος μας να συμβάλλουμε ώστε να ξεπεράσουν τα εμπόδια που συναντούν καθημερινά και να προωθήσουμε την ενεργή ένταξή τους στην κοινωνία και στην χάραξη του μέλλοντος του τόπου μας.
Δεσμευόμαστε, την επόμενη ημέρα, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καθιερωθεί – με τον πιο επίσημο και παραγωγικό τρόπο – η λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων και των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας, με προεδρεία, συνεδριάσεις, τακτικά μέλη ακόμα και με υποεπιτροπές ανά θεματική και, πάντα, σε αγαστή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή. Τα θεσμικά αυτά όργανα αποτελούν μία πραγματικότητα σε άλλους Δήμους της χώρας, όχι όμως στον Δήμο Καστοριάς γι’ αυτό και έμπρακτα θα συμβάλουμε στη συμμετοχή των νέων στις αποφάσεις και τις πολιτικές του δήμου που τους επηρεάζουν άμεσα.
Το μέλλον ανήκει στις νέες και στους νέους μας, κάθε απόφαση, ενέργεια αλλά και παράλειψη του δήμου επηρεάζει την ζωή τους, τις προοπτικές και τα όνειρά τους.
Για τον Υποψήφιο Δήμαρχο Καστοριάς Γρηγόρη Γρηγοριάδη και την παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ», η λειτουργία των θεσμικών συλλογικών οργάνων της Νεολαίας είναι δέσμευση όπως και η συνεχής προσπάθεια για την ενεργή συμμετοχή της νεολαίας, με τις σύγχρονες ιδέες και γνώσεις τους, στο χτίσιμο του Νέου Δήμου Καστοριάς ώστε μαζί, να συνδιαμορφώνουμε το παρόν και το αύριο του τόπου μας.

 

 

Back to top button