Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Μία κυριακάτικη επίσκεψη στην «Καστοριά»

Εάν σας τύχει και έχετε ελεύθερο ένα κυριακάτικο απόγευμα, αξίζει να κάνετε μία ευχάριστη και φιλική επίσκεψη στη μελβουρνιώτικη και συλλογική αρχόντισσα «Καστοριά», στο ιδιόκτητο κτήριό της στο 219 Elizabeth Street, στο Coburg.

ΦΩΤΟ: Η πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριάς, κα Ελευθερία Λαλοπούλου (αριστερά), με νέους του οργανισμού, σε παλαιότερη εκδήλωση στο οίκημα του Συλλόγου.

Θα εντυπωσιαστείτε ευχάριστα με την ευγένεια με την οποία θα σας καλοδεχθούν στο αρχοντικό τους καστοριανό σπιτικό.

Το επίσημο καλωσόρισμα γίνεται στην είσοδο με τα εξής συγκινητικά και τρυφερά λόγια:

“The Australian Association of Kastorians ‘Kastoria’ Inc – Σύλλογος Καστοριανών Αυστραλίας «Η Καστοριά».

Καλώς ήλθατε στο φιλικό και φιλόξενο συλλογικό αρχοντικό μας.

Ανοιχτό Σπιτικό για κάθε Κυριακή, από τις 11 το πρωί μέχρι στις 8 το βράδυ.

Διαθέτουμε ευχάριστο περιβάλλον και φιλική ατμόσφαιρα με γλυκιά και εξαίσια μουσική. Εάν θέλετε να διαβάσετε, έχουμε και βιβλιοθήκη. Η τηλεόραση είναι ανοιχτή και παίζει για όλους. Διαθέτουμε ανακαινισμένους βοηθητικούς χώρους και μια ωραία αυλή.

Διαθέτουμε, επίσης, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με εύγευστα φαγητά, ελληνικό καφέ και καλή εύθυμη παρέα. Παίζετε και τα αγαπημένα σας χαρτιά!

Σας εξυπηρετούν ακούραστες αρχόντισσες και ευγενικοί άρχοντες

Θα χαρούμε να σας δούμε στο αρχοντικό μας: 0419 589 807.”

Πράγματι, όταν μπείτε μέσα είναι σαν να μπαίνετε στο σπίτι σας και, μάλιστα, στολισμένο σαν να έχετε μία επίσημη γιορτή. Τώρα το χειμώνα θερμαίνεται κανονικά για την άνεσή σας.

Για να σας περιμένουν όλους σας, κάντε ένα τηλεφώνημα προτού ξεκινήσετε από το σπίτι σας. Θα σας περιμένουν για ένα γλυκό και ευχάριστο απόγευμα.

Για τους Καστοριανούς της Μελβούρνης πρέπει να ξέρετε ότι η Καστοριά είναι η αρχόντισσά τους και τη λατρεύουν όλοι. Σε μία αφιέρωσή τους –καθαρογραμμένη και όμορφη- θα διαβάσετε μερικά ασυνήθιστα λόγια αγάπης:

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Με πολλή πολλή αγάπη, για πάντα! Είναι όμορφη, έχει παρελθόν, ιστορία, αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον. Είναι γοητευτική, σαγηνευτική, μεθυστική. Είναι μυστηριώδης, αλλά και απλή, ανθρώπινη και είναι για πάντα!

Το όνομά της: Η α ρ χ ο ν τ ι κ ή μ α ς  ΚΑΣΤΟΡΙΑ !

Με τον τρόπο τους οι καστοριανοί θα σας περιποιηθούν με ιδιαίτερο και ελληνικό Φιλότιμο, για να σας μείνει αξέχαστη η επίσκεψή σας στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Εάν τύχει και έρθετε με τον Αυστραλό συμπολίτη μας και γείτονά σας στην Καστοριά, θα μάθει για πάντα το τι σημαίνει Φιλότιμο και μάλιστα στα Αγγλικά:

Welcome to”KASTORIA” . This Association Is practising Traditional ”PHILOTIMO!” «ΦΙΛΟΤΙΜΟ».

Philotimo is a Greek word that comes from the words “filos,” = friend, and “timi,” = honour.

Philotimo encompasses the concepts of pride in self, pride in family, pride in community, and doing the right thing. Furthermore, it means integrity and quality of citizenship.

A person possessing philotimo is polite, virtuous, reliable, proud, behaves correctly, meets his obligations, does his duty, is truthful, generous, self-sacrificing, tactful, respectful, and grateful.

Και στα Ελληνικά:

“Φιλότιμο είναι μια ελληνική λέξη που προέρχεται από τις λέξεις «φίλος» και «τιμή».

Το Φιλότιμο περιλαμβάνει τις έννοιες της υπερηφάνειας για τον εαυτό σου, την υπερηφάνεια για την οικογένειά σου, τη υπερηφάνεια για την κοινότητά σου και του να κάνεις το σωστό. Επιπλέον, σημαίνει ακεραιότητα και ποιότητα του γένους σου.

Ο άνθρωπος που έχει φιλότιμο είναι ευγενικός, ενάρετος, αξιόπιστος, περήφανος, συμπεριφέρεται σωστά, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, κάνει το καθήκον του, είναι ειλικρινής, γενναιόδωρος, αυτοθυσιάζεται, είναι διακριτικός με σεβασμό και ευγνωμοσύνη».

Αυτοί είναι οι φιλότιμοι Καστοριανοί της Μελβούρνης. Αξίζει να τους επισκεφθείτε και να τους γνωρίσετε. Σήμερα είναι άξιοι Μελβουρνίωτες, όπως όλοι μας.

Σας περιμένουμε!

neoskosmos.com

Back to top button