ΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Αθηνά ψάχνει τη Σπυριδούλα από την Καστοριά, τη φίλη της στην παιδούπολη

“Περίμενες το επισκεπτήριο για να δεις τους γονείς σου” είναι ο τίτλος άρθρου στην Καθημερινή 13/8/2023 κι η Αθηνά, ένα από τα παιδιά που έζησαν στην παιδούπολη ψάχνει τη Σπυριδούλα από την Καστοριά.
Το σχετικό απόσπασμα μήπως και τη βοηθήσουμε να τη βρει:
“(…)Για την Αθηνά, εκείνες οι ημέρες, του επισκεπτηρίου, ήταν οι χειρότερές της. Εβλεπε τους γονείς που είχαν αφήσει τα παιδιά τους λόγω αντικειμενικών δυσκολιών να έρχονται να τα δουν και την έπιανε το παράπονο. Οι δικοί της γονείς είχαν έρθει μόνο δύο φορές όλα αυτά τα χρόνια. Θυμάται όμως με συγκίνηση τη συγκάτοικό της, τη Σπυριδούλα από την Καστοριά, να μπαίνει στον θάλαμό τους με τσάντες στα χέρια, γεμάτες πίτες, γλυκά και βρασμένες γλυκοπατάτες που ήξερε πως της αρέσουν. «Αθηνούλα μου, είπα στη μαμά μου να μου κάνει περισσότερες, για να τις μοιραστούμε», της έλεγε τρυφερά.
«Εχω προσπαθήσει να εντοπίσω τη Σπυριδούλα, αλλά δεν τα έχω καταφέρει», είπε η Αθηνά στην παρέα (…)”.
Για να δούμε θα καταφέρουμε κάτι;
Από το Facebook της Σόνιας Ευθυμιάδου
ΦΩΤΟ: Η Αθηνά έφθασε στην παιδόπολη με τον αδελφό της (η ίδια αριστερά του) το 1971, σε ηλικία 5 ετών. Περίπου 15.000 παιδιά πέρασαν από τις 53 παιδοπόλεις στα 60 χρόνια λειτουργίας τους. Μπορεί να ήταν χώροι κατήχησης που χαρακτηρίζονταν από αυστηρότητα, όμως οι περισσότεροι οικότροφοι ανέπτυξαν σχέσεις ζωής.
Διαβάστε όλο το άρθρο της Μαριάννας Κακαουνάκη στο kathimerini.gr

Back to top button