Καστοριά

Κινέζικη εξίσωση (του Αλέξη Γούδα)

Ακριβώς δίπλα στην υπεραγορά που στρογγυλοκάθεται εδώ και περίπου 5 χρόνια στο θρόνο της, άνοιξε προχθές ένα μικρό μαγαζάκι με ταμπέλα ” Επισκευές κινέζικων προϊόντων “.

Αγοράζεις δηλ. ανεμιστήρα για το γραφείο, σου χαλάει και σε μια βδομάδα τον πηγαίνεις για επισκευή. Στο ίδιο πεζοδρόμιο όμως άνοιξε μετά από λίγο διάστημα μαγαζί-αποθήκη με ταμπέλα ” Μεταχειρισμένα κινέζικα “. Τον φτιαγμένο ανεμιστήρα δηλ. τον πουλάς σχεδόν τζάμπα, γιατί υπολειτουργεί αλλά κάποιος βρίσκεται και τον αγοράζει. Απέναντι, τρεις μήνες μετά άνοιξε κι άλλη αποθήκη.

” Κινέζικα ανταλλακτικά”. Εξαρτήματα για τον ανεμιστήρα δηλ. που πήγα για επισκευή. Λίγο πιο κάτω έκανε όμως εγκαίνια τις προάλλες και ένα ακόμα μαγαζάκι 50 τετραγωνικών. ” China express “. Μεταφορική δηλ. για όλα τα παραπάνω. Δίπλα στη μεταφορική εμφανίστηκε στη γειτονιά και ένα κινέζικο εστιατόριο που έχει έναν ίδιο ανεμιστήρα που πουλά η υπεραγορά, τα μεταχειρισμένα και το άλλο με τα εξαρτήματα που έρχονται στο express China. Ε μια μέρα πήγα να φάω εκεί και ρώτησα τον ιδιοκτήτη από πού πήρε τον ανεμιστήρα για να σιγουρευτώ αν δουλεύει καλά.

” Ο ανεμιστήλας δουλεύει μια χαλά. Τον πήλα από τα μεταχειλισμένα”. Επειδή χρειαζόμουν όμως πάλι ανεμιστήρα μιας και το κλιματιστικό είχε χαλάσει πήγα στα μεταχειρισμένα να πάρω πάλι κανέναν φθηνό πιστεύοντας ότι θα φανώ τυχερός όπως ο εστιάτορας. Εκεί όμως με παραπέμψανε στην υπεραγορά μιας και δεν είχαν τίποτα διαθέσιμο. Στην υπεραγορά έμαθα πως το τελευταίο κομμάτι το είχα αγοράσει εγώ και ότι ίσως το express να έφερνε κάτι την επόμενη εβδομάδα, οπότε είπα να περιμένω. Περνώντας έξω από το εστιατόριο για να πάω σπίτι, είδα να κάθονται στο ίδιο τραπέζι όλοι οι παραπάνω μαγαζάτορες και να γελάνε ασταμάτητα. Μπήκα μέσα κάπως ενοχλημένος και με ύφος ανακριτικό έκανα νεύμα ” Τι συμβαίνει “. Κοίταξαν όλοι μαζί το ταβάνι στο οποίο δεν υπήρχε πια ο ανεμιστήρας.,-

Back to top button