ΚαστοριάΝεστόριοφωτορεπορτάζ

Παύλος Γάκος: Νεστόριο, καλό μου Νεστόριο (φωτογραφίες)

Τα προβλήματα με την ύδρευση του Νεστορίου συνεχίζονται.

Πάλι διακοπές… Το θαύμα ( με τις υδροφόρες) μάλλον ξέφτησε… που θα πάει θα τελειώσει το καλοκαίρι!!!

«Το φθινόπωρο βροχές θα φέρει»… και θα  θολώσει πάλι το νερό και θα φταίει πάλι η φύση… που θα κατεβάζει νερό το ποτάμι και θα μπαίνει στις δεξαμενές….

Κατά τα άλλα « ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία..» (και χωρίς ντροπή)  και «…θα συνεχίσουν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα…», όπως αυτό του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων του Νεστορίου που στοίχισε αρκετές χιλιάδες ευρώ .     

Εγκατάλειψη και απραξία. (φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι έχει να πατήσει άνθρωπος εκεί ποοολύ καιρό).

Όμορφα καταπράσινα νερά στολίζουν τις λεκάνες συλλογής. Ακαθάριστα , μάλλον,  χωρίς τα απαραίτητα (υποχρεωτικά) χημικά.

Περιμετρικά της περίφραξης φυτεύτηκαν δέντρα ( όπως προέβλεπε το έργο) και τοποθετήθηκε σύστημα ποτίσματος για να ποτίζονται τα δέντρα.

Και αυτά παρατημένα να στεγνώνουν.

Και το καλύτερο,  οι δεξαμενές αδειάζουν στο ποτάμι το πράσινο νερό και εμπλουτίζουν το νερό του ποταμού  με ακαθαρσίες…

Ωραία «… ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών…»

Το αποτέλεσμα του αναπτυξιακού αυτού έργου : Εστίες μόλυνσης, κουνούπια και μύγες και μυρωδιά που φτάνει μέχρι το χωριό όταν φυσάει αεράκι.

Προτεραιότητα στους πολίτες και τις ανάγκες τους  από  τους Δημοτικούς άρχοντες:

Εδώ και ένα μήνα πίσω από το σπίτι του Τσόλη λόγω βλάβης στο αρδευτικό τρέχει το νερό ανεξέλεγκτο. Με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που έχει σπείρει  στο χωράφι φασόλια και περιμένει να πάρει καρπό, το έχει παρατήσει γιατί η απάντηση των υπευθύνων ήταν,  πως τον Οκτώβριο θα διορθώσουν την βλάβη γιατί τώρα δεν προλαβαίνουν. ( δεν προλαβαίνουν 2 ώρες δουλειά).

Έπρεπε μόλις ειδοποιήθηκαν να διορθώσουν την βλάβη γιατί δεν έχει σημασία ο παραγωγός αν είναι Έλληνας ή όχι.

Και ας δούμε και έναν σκουπιδότοπο στα παλιά σφαγεία του Νεστορίου, εκεί που Δήμος παρκάρει τα φορτηγά και τα μηχανήματά του ( άτυπο μηχανοστάσιο).

Τελικά βλέπω πως πράγματι «…ο βασικός πυλώνας της πολιτικής του συνδυασμού του σημερινού Δημάρχου, είναι η  συλλογική ευημερία και η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών…»

Καταλαβαίνω  γιατί αντέδρασε η γειτονιά στο Πάνω Νεστόριο , δίπλα στο παλιό σχολείο, όταν ο Δήμος σχεδίαζε να κάνει τον χώρο του παλιού στρατώνα μηχανοστάσιο για τα αυτοκίνητα του Δήμου. Ίδια κατάσταση  θα επικρατούσε κι εκεί…

Ας ατενίσουμε λοιπόν το μέλλον του τόπου μας με τα μέχρι τώρα έργα.

Ίδιοι άνθρωποι  πολλά χρόνια στην εξουσία, επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις, ξανά και ξανά οι ίδιες  εξαγγελίες .  Κάθε φορά αλλάζουν το όνομα του συνδυασμού και ξανά  προς την δόξα τραβούν…

Κάποιοι έχουν γίνει επαγγελματίες Δήμαρχοι ή σύμβουλοι και παρόλα τα χρόνια που υπηρετούν το αξίωμα που τους έδωσε ο κόσμος , κάθε φορά που βγαίνει ένα πρόβλημα ( που χρονίζει), ξαφνιάζονται και είναι σαν να το ακούνε πρώτη φορά.

Τελικά μήπως τους νοιάζει κάτι άλλο και όχι η λύση των προβλημάτων και η προώθηση έργων που θα βοηθήσουν τον τόπο μας?

   Μήπως  πρέπει να σκεφτούμε, όσοι έχουμε απομείνει εδώ, σοβαρά το μέλλον μας και όχι με μικροπολιτικές που  μας ωφελούν για λίγο?

Μήπως είμαστε πολλοί αυτοί που αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται στον Δήμο  Νεστορίου  αλλά αφήνουμε τα χρόνια να περνάνε δίνοντας άφεση αμαρτιών?

ΓΑΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Back to top button