Καστοριά

Καστοριά: “Αλκυόνη – Η κόρη του ήλιου και της θάλασσας” το νέο μυθιστόρημα της Χριστίνας Μάτσου

Ένα ταξίδι στον χρόνο. Δύο γυναίκες, μία μάνα και μία κόρη. Το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον διαπλέκονται και οι ιστορίες της μητέρας και της κόρης επαναλαμβάνονται αδιάλειπτα. Από την Ήπειρο, μετά τη Γερμανική κατοχή, μεταφερόμαστε στη Γερμανία και στη Βοστώνη της Αμερικής. Από εκεί το ταξίδι συνεχίζεται στην Αθήνα για την κόρη της Αγγελικής την Αλκυόνη. Αιγαίο, νησιά, Κωνσταντινούπολη, η κρουαζιέρα ορόσημο στη ζωή των ηρώων της ιστορίας μας.

Δολοπλοκίες, αγωνία, θάνατοι αλλά και όμορφες στιγμές, όλα μαζί συνθέτουν τη μοναδική και ξεχωριστή ζωή της γενναίας ηρωίδας μας, αρχιτεκτόνισσας στο επάγγελμα. Μέσα από τη δική της Οδύσσεια, και την διακαή αναζήτηση της ταυτότητάς της, γυρνά τελικά στις ρίζες της στην Ήπειρο και τα Γιάννενα, εκεί απ’ όπου είχε ξεκινήσει η οικογενειακή τραγωδία. Η Κέρκυρα γίνεται το απάγκιο λιμάνι της και η πηγή της έμπνευσής της για το βιβλίο που γράφει.

Οι έρωτες στη ζωή της είναι καταλυτικοί και το έναυσμα για την περιπλάνησή της, μέχρι που κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια να έχει πάντα τον έλεγχο της ζωής της, κάποια στιγμή παραδίδεται στη ροή των γεγονότων και αφήνει την τρικυμία της θάλασσας από τη μια και τον ήλιο από την άλλη. Ήλιο, που δεν είναι άλλος από το φως και την ελπίδα στη ζωή της, να την οδηγήσουν και να την βγάλουν μέχρι το τέρμα. Εκεί στην ακροθαλασσιά και στην ηρεμία της επίγνωσης ότι το ταξίδι είναι που μετρά τελικά στη ζωή και όχι ο προορισμός.

Καστοριά – Νέο βιβλίο: “Μην μ’ αρνηθείς” της Χριστίνας Μάτσου

Back to top button