ΓούναΚαστοριάΚοζάνη

Γ. Κασαπίδης: Η Δυτ. Μακεδονία πρωταγωνίστρια στα θέματα ανάπτυξης (φωτογραφίες)

 Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Η πορεία των Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων που αφορούν έργα και δράσεις στη Δυτική Μακεδονία, οι μεταρρυθμίσεις, η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβαση και η Ζώνη Καινοτομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του κυβερνητικού κλιμακίου, που επισκέφθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στη ΖΕΠ.

Συγκεκριμένα το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο, τη Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Μαρία Νάτσιου και την πρώην Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη και ταυτόχρονα είχαν μία σειρά συσκέψεων με επενδυτές, επιχειρηματίες, γουνοποιούς και εκπροσώπους των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τόσο ο κ. Σκρέκας όσο και η κ. Σδούκου, ο κ. Κωνσταντινίδης και ο κ. Παπαδόπουλος,  αναφέρθηκαν στο νέο ενεργειακό τοπίο που δημιουργείται  στην περιοχή, με το Υδρογόνο να πρωταγωνιστεί και να αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος, καθώς οι επενδύσεις που δρομολογήθηκαν στην περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας για την οικονομική αναδιοργάνωση της Περιφέρειας, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη που πίστεψε στην τεχνολογία του Υδρογόνου και στην προστιθέμενη αξία που θα δώσει στην επιχειρηματικότητα, στην κυκλική οικονομία και στην πράσινη ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν συγχρόνως και στα επενδυτικά προγράμματα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και θα αποτελέσουν τη βάση για τις συνθήκες ευημερίας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης  αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019 και αφορά τη μετάβαση της περιοχής στο νέο αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο, τονίζοντας πως τα 380 έργα, προϋπολογισμού, 4 δις ευρώ, όταν ολοκληρωθούν το 2030,  θα αλλάξουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο κ. Κασαπίδης  σημείωσε πως: «Αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια βρίσκεται σε φάση έναρξης μεγάλων έργων καθώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα δίνουν ώθηση στο σχεδιασμό, στις δράσεις και στις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούν τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή». 

 

Back to top button