Καστοριά

Κατερίνα Σπύρου: “Ο δήμαρχος δηλώνει απών!”

Κυρίες και κύριοι, παρευρεθήκαμε και στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο πιστοί στο έργο που αναλάβαμε να εκπροσωπούμε τους συνδημότες μας, να προστατεύουμε τα συμφέροντα τους και τα συμφέροντα του Δήμου μας, να ασκούμε αυστηρή κριτική εκεί που χρειάζεται και να υποστηρίζουμε τις σωστές αποφάσεις και πράξεις.

Δυστυχώς όμως, για άλλη μία φορά ασκήσαμε αντιπολίτευση σε μια άδεια καρέκλα. Μία καρέκλα της οποίας η βαρύτητα είναι μεγάλη και την οποία ο πρώτος δημότης του τόπου δεν τίμησε αδιαφορώντας για τα σοβαρά προβλήματα και τις προεκλογικές υποσχέσεις του 2019.

Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω μία αναδρομή στο παρελθόν και να σχολιάσω πως για τέσσερα συναπτά έτη ο κ. Κορεντσίδης ήταν απών όχι μόνο από τα Δημοτικά συμβούλια, αλλά και από τις πιο σημαντικές εκτός Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάσεις που αφορούσαν τον τόπο μας όπως η συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τα τμήματα που έδρευαν στην πόλη μας και το θέμα της απολιγνιτοποίησης για το οποίο, όχι μόνο δεν έλαβε μέρος στην συνεδρίαση, αλλά αδιαφόρησε και όταν ζητήθηκαν από τον Υπουργό προτάσεις για να ενταχθεί ο τόπος μας στις τεράστιες χρηματοδοτήσεις και επενδυτικά σχέδια στα οποία εντάχθηκαν οι υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Έτσι προτίμησε να ασκήσει πολιτική μέσα από τα ΜΜΕ τα οποία κανένας άλλος Δήμαρχος μας μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποίησε με αυτόν τον τρόπο για να προβάλλει αυτά που θέλει και να αποσιωπάει αυτά που δεν θέλει δημιουργώντας κλίμα για τις ερχόμενες εκλογές.

Κύριε Δήμαρχε, λυπούμαστε πραγματικά για την στάση σας και την απαξίωση σας προς τους συνδημότες σας, προς το Δημοτικό Συμβούλιο και της τόσο σημαντικής θέσης που κατέχετε. Δυστυχώς είναι αργά για να επανορθώσετε μιας και ήταν το τελευταίο ΔΣ πριν τις εκλογές και με αυτό επισφραγίσατε την σταθερή θέση σας να απέχετε. Σας ευχόμαστε καλή τύχη σε ότι κι αν κάνετε από εδώ και πέρα στην ζωή σας, αφού χωρίς δουλειά και αγώνα σε αυτήν την ζωή τίποτα δεν προσφέρεται χωρίς τύχη. Ο τόπος μας όμως έχει ανάγκη από πολλά πράγματα που εσείς δεν μπορείτε να προσφέρετε και δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Φτάνουν τα ψέματα, φτάνουν οι υποσχέσεις για ανάπτυξη σε έναν τόπο που καταρρέει, φτάνει η αλαζονεία και οι τεράστιες καθυστερήσεις για να δούμε ένα έργο. Φτάνουν οι καλοστημένες συνεντεύξεις στις οποίες ο ίδιος ρωτάτε και απαντάτε ταυτόχρονα, φτάνουν τα σκάνδαλα και τα «βολέματα» διότι ο τόπος αυτός ανήκει στα παιδιά μας. Θέλουμε έναν Δήμαρχό πρωτοπόρο, εργατικό με επιφάνεια για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά κι αυτός σίγουρα δεν είστε εσείς διότι όταν εσείς χρειάζεστε μία τετραετία για να στρώσετε έναν δρόμο, άλλοι Δήμαρχοι έχουν δημιουργήσει έξυπνες πόλεις μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, έχουν τελειώσει με τις ενεργειακές αναβαθμίσεις δίνοντας λύση στις υπέρογκες χρεώσεις της ΔΕΗ, έχουν δημιουργήσει αναπτυξιακά έργα και έχουν βραβευτεί για όλα αυτά. Όταν εσείς απολύετε κόσμο και μειώνετε την δυναμική των βρεφονηπιακών σταθμών, άλλοι δήμοι αναβαθμίζουν τις δομές αυτές. Όταν εσείς αυξάνετε τα δημοτικά τέλη από 40% έως και 140%  και οι πολίτες περπατούν στο σκοτάδι διότι οι μισές λάμπες της πόλης είναι καμένες αυτό λέγεται θράσος.

Κυρίες και κύριοι υπόσχομαι να επανέλθω με νέα δελτία τύπου στα οποία θα σας ενημερώσω εκ νέου για την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Με τιμή η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

 Σπύρου Κατερίνα

Back to top button