ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Σύνδεσμος Φιλάθλων Οπαδών Καστοριάς: “Ο δικός μας Κύριος Γιώργος”

Ο δικός μας κυρ Γιώργος που έκανε την ομάδα γνωστή στο πανελλήνιο και στην Ευρώπη με τον άθλο της κατάκτησης του κυπέλλου

Ο Γιώργος Χαλκίδης ο πρόεδρος της κυπελλούχου Ελλάδος 1980 της ΚΑΣΤΟΡΙΑΡΑΣ μας, δεν είναι πια κοντά μας. Ο δικός μας κυρ Γιώργος που έκανε την ομάδα γνωστή στο πανελλήνιο και στην Ευρώπη με τον άθλο της κατάκτησης του κυπέλλου. Άξιος συνεχιστής του άλλου τεράστιου προέδρου, του αείμνηστου Σιάνου, αλλά και άλλων τεράστιων Καστοριανών παραγόντων της εποχής, συνέδεσε το όνομα του με τη χρυσή σελίδα στην ιστορία της ερυθροκίτρινης φανέλας.
Ο δικός μας Κύριος Γιώργος που από μικρά παιδιά μπόλιασε στις ψυχές μας το ιδεώδες της Καστοριάς. Αυτός που μας έβαζε νιιάνιαρα στο γουναράδικο στο στενάκι της Αγ. Αθανασίου λίγο πιο κάτω από τον παλιό ΟΤΕ, για να ακούσουμε αυτόν και τους συνεργάτες του να μιλάνε, να σχεδιάζουν και να ονειρεύονται για την ομάδα. Μόνο η ομάδα. Δεν υπήρχε άλλο θέμα συζήτησης. Και όταν μας έστελνε καμιά φορά στου Βασιλείου να φέρουμε καμία πάστα, τρέχαμε σαν παλαβοί να γυρίσουμε γρήγορα να μη χάσουμε τίποτα από αυτά που λέγανε οι τεράστιοι για την ομαδάρα μας.
Ο δικός μας Κύριος Γιώργος που παρά τα προβλήματα υγείας των τελευταίων ετών στάθηκε στο πλευρό της νέας προσπάθειας ανάταξης της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ μας.. Ο Κύριος Γιώργος με Κ κεφαλαίο, που με δυσκολία ήρθε στην Επανομή πέρυσι και μετά την ήττα της ομάδας με 3-0 από τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου, δεν μιλιόταν.. Ο κυρ Γιώργος που και πιο πριν ερχόταν και στο τοπικό όταν κατάλαβε ότι ξεκινάει μια νέα αγνή και σοβαρή προσπάθεια………..μέχρι την τελευταία ανάσα του είχε στο μυαλό του την ομάδα.
Αυτήν την παρακαταθήκη αφήνει ο τεράστιος Γιώργος Χαλκίδης με το φευγιό του. Μια παρακαταθήκη που και εμείς ως οπαδοί της ομάδας παλεύουμε να μεταδώσουμε στα πιτσιρίκια μας. Αυτή την παρακαταθήκη πρέπει να έχουν όλοι ως οδηγό στην Καστοριά. Διοίκηση παίκτες και κόσμος.
Ο Κυρ Γιώργος ήταν κιμπάρης και άρχοντας. Μισούσε τους μίζερους , τους ΤΖΑΜΠΑ μάγκες και ξερόλες.,τα λαμόγια και τους αχάριστους. Αυτούς, μας είπε σε μια συζήτηση που είχαμε μαζί του πριν δυο χρόνια, πρέπει να τους πετάξετε μακρυά σας. Και ας μείνετε. δέκα νοματαίοι. Δεν δοικοειτε εσείς. Άλλοι. τραβάνε το ζόρι. Να πηγαίνετε στη γήπεδο για τη φανέλα το σήμα και την ιστορία του. Αυτό θα πει αγάπη για την Καστοριά.
Αυτή την αγάπη μας δίδαξες Κύριε Γιώργο, αυτή σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε όσο ζούμε να προσπαθούμε να τη μεταδώσουμε στα νέα παιδιά της πόλης μας. Και συ, από ψηλά, είμαστε σίγουροι ότι κάθε. Κυριακή θα είσαι πάνω από τα γήπεδα που παίζει η ΚΑΣΤΟΡΙΑΡΑ μας και θα αγωνιάς μαζί μας για το καλό της, μέχρι να σε κάνουμε ξανά περήφανο όλοι μας, μέχρι να σου αποδείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα. που απλά αγαπούν την τιμημένη ερυθροκίτρινη με τον θρυλικό κάστορα στο στήθος.
Να είναι ελαφρύ του χώμα που θα σε σκεπάσει αύριο και καλό παράδεισο στην ψυχούλα σου.
Δεν θα σε ξεχάσουμε Π Ο Τ Ε.
Σύνδεσμος Φιλάθλων Οπαδών Καστοριάς ΣΦΟΚ

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Χαλκίδης

 

Back to top button