ΕκδηλώσειςΚαστοριά

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για νέα ηγεσία (ρεπορταζ)

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για τη νέα ηγεσία αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία. Είχε προηγηθεί θετική εισήγηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, καθώς και διαβουλεύσεις της γραμματέα και του αναπληρωτή γραμματέα, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, με τους εκπροσώπους των πέντε υποψηφίων.

Της Μαρίνας Μάνη

Πλην νέου απροόπτου, οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, στις 24 του μήνα.

Στην επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή σημειώνεται: “Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται. Ήδη έχει οργανωθεί επιχείρηση αλληλεγγύης από την “Αλληλεγγύη για όλους” με αποστολή μιας πρώτης βοήθειας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ενημέρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα σημεία συγκέντρωσης. Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλουν με όλες τους δυνάμεις στις δράσεις αλληλεγγύης”.

Το αίτημα αναβολής διατύπωσαν νωρίτερα, δημοσίως, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Στην πολύωρη καθυστέρηση μέχρι να ληφθεί η απόφαση της αναβολής, έπαιξε σημαντικό ρόλο το πρόβλημα που δημιουργείται με την εταιρεία που έχει αναλάβει την τεχνολογική στήριξη της εκλογικής διαδικασίας.
Κατά τις πληροφορίες, υπήρξε “κατανόηση” από την πλευρά της, καθώς η χρήση των tablets θα γίνει κανονικά αλλά με μια εβδομάδα καθυστέρηση, ενώ υπήρξε συμφωνία για το έξτρα οικονομικό κόστος (κυρίως ως προς το προσωπικό που θα απασχοληθεί).

Ενδεικτικό του προβλήματος που προκάλεσε η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι το γεγονός ότι στα δοκιμαστικά που έγιναν χθες (σ.σ. στην αρχή των βροχοπτώσεων) στην περιοχή, από τα 35 εκλογικά τμήματα λειτούργησαν μόνο τα δύο.

Πλέον, με “κομμένες” τις τηλεπικοινωνικές συνδέσεις σε πολύ μεγάλο τμήμα της περιοχής, δεν τίθεται καν θέμα ηλεκτρονικής διαχείρισης της εκλογικής διαδικασίας.

Πέραν της τεχνικής πλευράς, ωστόσο, τέθηκε κυρίως θέμα ενσυναίσθησης, δεδομένου ότι κανείς δεν ξέρει το μέγεθος της καταστροφής. Επιπλέον, οι πληγέντες κάθε άλλο παρά στις εσωκομματικές εκλογές (οποιουδήποτε κόμματος) θα έχουν το ενδιαφέρον τους τις επόμενες ημέρες.

euro2day.gr

Back to top button