ΓούναΚαστοριά

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα (φωτογραφίες)

Από τις διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που είχα με την πολιτική ηγεσία Υπουργείων, στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Μπάμπη Καραταγλίδη :
Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη και την Υφυπουργό αρμόδια για θέματα ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου – δύο αγαπητούς φίλους, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία. Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησαν:
Το ζήτημα της επιδότησης στους συμπολίτες μου για αλλαγή του τρόπο θέρμανσης και χρήση καυστήρων φυσικού αερίου.
Η ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας με την πρόσληψη προσωπικού, σε συνδυασμό με την αύξηση της χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιηθούν μελέτες διαχείρισης και να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών με ξύλα ατομικών αναγκών.
Το φλέγον θέμα των γουνοφόρων, όπου κατέθεσα και τη σχετική επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκτροφέων Γουνοφόρων.
Στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Θεώνη Αλαμπάση, όπου αναφερθήκαμε διεξοδικά στα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς -ιδιαίτερα τον κλάδο της γουνοποιίας- και συζητήσαμε προτάσεις που θα ανακουφίσουν και θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.
Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο και την Εντεταλμένη Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου – εστιάσαμε στην εξωστρέφεια με αναπτυξιακή προοπτική, που θα δώσει ώθηση στον επιχειρηματικό τομέα. Με την Enterprise Greece έχουμε αναπτύξει για αγαστή συνεργασία, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω και τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά.
Μαρία Αντωνίου

Back to top button