Ελλάδα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 110.00 άτομα στις κάλπες – Προς παράταση η διαδικασία

Νέο αρχηγό εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το πρώτο στοίχημα, δηλαδή της μεγάλης συμμετοχής, φαίνεται ότι κερδίζεται. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 και η προσέλευση είναι μαζική, ενώ σχεδόν από το 25% των ψηφοφόρων είναι νέα μέλη. Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά γύρω στις 21:00, ενώ κατά τις 23:00 το αργότερο, θα είναι γνωστό αν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος για την ανάδειξη νέου προέδρου.



Εως τις έως τις 17:50 δέκα είχαν ψηφίσει 110.000. Ο ρυθμός που έχει παρατηρηθεί είναι 250 ακόμα και 270 ψήφοι το λεπτό και κατά μέσο όρο, από το πρωί περισσότερες από 11.000 ψήφοι την ώρα. Ο αριθμός όσων έχουν ψηφίσει είναι πολύ πάνω από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις που υπήρχαν. Κάποιοι εκτιμούν ότι όχι απλά θα περάσει τις 130.000 αλλά μπορεί να πλησιάσει και τις 140.000.

Πολύ πιθανόν είναι πλέον το ενδεχόμενο παράτασης εφόσον υπάρχουν ουρές στα εκλογικά τμήματα αλλά αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάτι που θα το δουν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή. Στελέχη αναφέρουν ότι αναμένουν πως θα υπάρξει παράταση.

Κεντρικό στοίχημα για τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι η διαδικασία να στείλει ένα μήνυμα ισχυρής ανάκαμψης για το κόμμα μετά το σοκ της εκλογικής ήττας.

ertnews.gr

Back to top button