Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ο Κοσμάς Βαρσάμης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές για την Δυτική Μακεδονία αποτελούν σημείο ιστορικής καμπής για το μέλλον.
Μια Περιφέρεια που η μεγάλη πτώση στο ΑΕΠ της (40%) αλλά και η δραματική μείωση του πληθυσμού της συνθέτουν ένα ζοφερό τοπίο για το μέλλον.
Η επιλογή λοιπόν του προσώπου που θα ηγηθεί της προσπάθειας ως Περιφερειάρχης είναι κομβική και πρέπει να διαθέτει όλα εκείνα τα πολιτικά χαρακτηριστικά και ένα σχέδιο για την περιοχή.
Άποψη μου είναι ότι το πρόσωπο αυτό είναι η κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου.
Η κ. Ζεμπιλιαδου έχει ζήσει και σπουδάσει Χημικός- Περιβαλλοντολόγος στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στην Σουηδία σε μια χώρα όπου τα περιβαλλοντολογικά ζητήματα είναι ψηλά στην ατζέντα εδώ και πολλά χρόνια.
Επειτα από μια καριέρα ως χημικός – περιβαλλοντολόγος στον ιδιωτικό τομέα και ως επιστημονική συνεργάτιδα στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε με την διαχείριση απορριμμάτων και αστικών λυμάτων μέσω ενός διαδημοτικού οργάνου και κατέληξε στη δημιουργία ενός επιτυχημένου μοντέλου το οποίο κατέστησε τη Δυτ. Μακεδονία τη μοναδική ίσως περιφέρεια στην Ελλάδα που δεν πληρώνει πρόστιμα στην ΕΕ για τα απορρίμματα.
Η κ. Ζεμπιλιάδου ως γενική γραμματέας ΕΣΠΑ από το 2011 ως τον Ιούνιο του 2012 έχει την ευθύνη της υλοποίησης του σε όλη τη χώρα. Στο διάστημα αυτό οι εντάξεις έργων έφθασαν στο 121%, δηλαδή περίπου 90% περισσότερο από τον Δεκέμβριο του 2010, και αυξήθηκε η απορρόφηση του ΕΣΠΑ από 17,4% σε 40%. Η Ελλάδα εκτοξεύτηκε από την 18η θέση στην 7η θέση στο ΕΣΠΑ και στην 9η θέση στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων συνολικά, πολύ πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο των 27 κρατών-μελών, αποσπώντας τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν.
Στην κρίσιμη λοιπόν αυτή χρονική στιγμή οι πολίτες οφείλουν να κάνουν την επιλογή τους βγάζοντας τα “κομματικά γυαλιά” και επιλέγοντας την πιο αποτελεσματική υποψηφιότητα για την δυναμική επανεκκίνηση της Δυτικής Μακεδονίας
Η κυρία Ζεμπιλιάδου δεν εφαρμόζει απλώς προγράμματα. Αφοσιώνεται στους στόχους της και σχεδιάζει.
Έχει σχέδιο για την Περιφέρεια που στηρίζεται στην βαθιά γνώση της περιοχής και στην καινοτομία των προτάσεων της που δεν είναι μια έκθεση ιδεών.
Είναι μια κυρία της αυτοδιοίκησης που όμοια της θα δυσκολευτεί να βρει κανείς.
Μια κυρία με ήθος και ευγένεια που είναι πάντα κοντά στον πολίτη.
Την τιμώ γιατί αποτελεί στολίδι για την Αυτοδιοίκηση και καλώ τους συμπολίτες μου να την ακούσουν και να της δώσουν την στήριξη τους ψηφίζοντας τον συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ.

Back to top button