Κοζάνη

Λίμνη Πολυφύτου: Στην τελική ευθεία για το πολυθεματικό φεστιβάλ «Αντίπερα γιορτές»

Το φεστιβάλ «Αντίπερα Γιορτές” έρχεται στη λίμνη Πολυφύτου, δίπλα ακριβώς από την Υψηλή Γέφυρα, στην πλευρά των Σερβίων, την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ Μουσικής, Θεάτρου και Παράλληλων δράσεων.



Ο καλλιτεχνικός οργανισμός “Χ-αίρεται ομάδα θεάτρου”, στήνει μια υπαίθρια γιορτή με τη συνεργασία των τριών παραλίμνιων Δήμων και τη συμμετοχή φορέων και ανθρώπων της περιοχής, ξεδιπλώνοντας μια πλειάδα καλλιτεχνικών, δράσεων που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν σε αυτό το σαγηνευτικό φυσικό τοπίο.

«Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο σκηνικό, ένα σκηνικό, που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θα έρθει όχι απλά να παρακολουθήσει αλλά να βιώσει ένα φεστιβάλ, να ενταχθεί πλήρως στα όσα συμβαίνουν, που είναι μαζί με το τοπίο ενωμένα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία παράσταση, που θα ξεκινάει νωρίς το απόγευμα λίγο πριν τη δύση του ηλίου και θα τελειώνει μετά τη δύση του ηλίου τη νύχτα. Η παράσταση λέγεται ‘’Βένθος’’, βένθος είναι το σύνολο των έμβιων οργανισμών, που ζουν σε θάλασσα και λίμνες και η παράσταση είναι ενταγμένη στα πλαίσια ενός τριήμερου φεστιβάλ, που γεφυρώνει», τόνισε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο σκηνοθέτης Στέλιος Χλιαράς.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου | ertnews.gr

Back to top button